En sårbarhed i Microsofts VBScript-motor udnyttes af hotel-spioner

En svaghed i Microsofts software udnyttes af gruppen Darkhouse, der angriber hoteller. Sårbarheden er lukket, og der er derfor vigtigt at få opdateret med de nyeste rettelser.

En sårbarhed i Microsofts VBScript-motor er blevet udnyttet af hackere, der beskrives som værende en del af Darkhotel-gruppen.

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky bragte Darkhouse frem i lyset tilbage i 2014, hvor det russiske firma beskrev det som en langtidsoperation, der er rettet mod forretningsmænd og statslige repræsentanter, indlogeret på hoteller i Asien.

Darkhouse er ifølge flere sikkerhedsfirmaer forbundet til styret i Nordkorea.

Sikkerhedsforskere fra virksomheden Trend Micro har observeret, at sårbarheden (CVE-2018-8373) er blevet udnyttet siden juli. Svagheden er blevet lukket i forbindelse med patch Tuesday-opdateringerne i august, hvilket betyder, at det er vigtigt, at få installeret den pakke.

Sårbarheden rammer internet Explorer 11, og den give en angriber potentiel mulighed for at afvikle shell-kode på sårbare systemer.

Efter analysen har Trend Micro fundet ud af, at sårbarheden har fællestræk med en anden VBScrip-svaghed (CVE-2018-8174), kendt som Double Kill. Den blev lukket tidligere på året.

Anbefaling:

Opdater altid dine softwareprodukter med de nyeste opdateringer fra producenten.

Links: