Diverse sikkerhedsspørgsmål

Svar på ofte stillede spørgsmål om informationssikkerhed.

Min pc er meget langsom. Hvad er der galt?

Scan den for virus og spyware. Hvis der ikke bliver fundet noget mistænkeligt, kan du undersøge den for ikke-sikkerhedsrelaterede performanceproblemer.

Hvordan kan mine børn bruge min pc på en sikker måde?

Du kan oprette separate brugerkonti til børnene i Windows. Opret konti med begrænsede privilegier (ikke administrator), så børnene ikke kan ændre på systemindstillinger. Slå funktionen Forældrekontrol til, hvis du yderligere vil kunne kontrollere, hvad børnene skal have adgang til. Den omfatter et webfilter og muligheden for kun at tillade bestemte programmer.

Hvad er en hacker?

En hacker er en person, der bryder ind i it-systemer, som han ikke har lovlig adgang til.

Hvad er phishing?

Phishing er forsøg på at narre fortrolige oplysninger fra dig. Et typisk phishing-angreb starter med en mail, hvori der fx står, at du af sikkerhedsgrunde skal bekræfte dine brugeroplysninger til din netbank. I mailen er der et link, der angiver at gå til banken. Linket fører til en side, der er en efterligning af bankens websted med plads til at indtaste navn og kontooplysninger. Oplysningerne ender hos phishing-svindlerne.

Er spam farligt?

Det meste spam (uønskede reklamer) er uskadeligt, men irriterende. Slet det, og brug et spamfilter til at slippe for det fremover. Undlad at besvare spam-mails eller klikke på links i spam.

Hvordan beskytter jeg mit trådløse netværk?

Slå kryptering til for at undgå, at andre kan koble sig på dit trådløse netværk. Brug om muligt teknologien WPA2. Undgå WEP, der er forældet og usikker.