Sociale netværk

Beskyt din profil på sociale netværk mod misbrug.

Er det farligt at chatte?

Som udgangspunkt er det ikke farligt at bruge chatprogrammer. Men nogle skadelige programmer spreder sig via chatprogrammer. Hvis en af dine venner på chatten sender dig et link, du ikke har bedt om, kan det skyldes, at hans chatprogram er inficeret. Ring eller mail til ham for at få bekræftet, at linket er i orden, før du klikker på det.

Hvordan beskytter jeg min Facebook-konto mod misbrug?

Vælg et stærkt password, som du ikke bruger til andre tjenester. Brug Facebooks mulighed for at få besked, når der logges ind på din konto fra en ny pc eller anden enhed: Gå ind i Kontoindstillinger -> Sikkerhed og aktiver Login-notifikationer.

Hvordan beskytter jeg mine data på Facebook mod uvedkommende?

Brug Facebooks Privatindstillinger til at sikre, at uvedkommende ikke får adgang til dine data. Skriv aldrig noget, der ikke tåler dagens lys.

Hvad er clickjacking?

Clickjacking er en metode til at omdirigere et klik på en webside. Ved at lægge en usynlig side oven på websiden får bagmanden adgang til brugerens klik på den knap, som brugeren kan se. Det kan fx bruges til svindel med webannoncer, hvor det ser ud som om, brugerne har klikket på annoncer, selvom de aldrig har set dem.

Hvad er likejacking?

Likejacking er en trussel på Facebook, der udnytter clickjacking til at få det til at se ud som om, man "synes godt om" en side eller et indlæg.