Data om 130 millioner hotelgæster er sat til salg

En kæmpe database med informationer om gæsterne på en kinesisk hotelkæde er blevet lækket og sat til salg.

Hvis du har været gæst på et af hotelkæden Huazhu Hotels Groups hoteller i Kina, så kan der være grund til at skærpe opmærksomheden vedrørende dine personlige oplysninger.

En liste med personlige oplysninger over 130 millioner hotelgæster er nemlig blevet sat til salg for den nette sum af otte Bitcoin, hvilket svarer til cirka 350.000 kroner.

Det uheldige datalæk er blevet rapporteret af både kinesiske medier og flere sikkerhedsfirmaer.

Huazhu Hotels Groups er Kinas største hotelkæde, der administrerer 13 forskellige brands med mere en 5.000 hoteller i mere en 1.100 kinesiske byer.

De lækkede oplysninger indeholder angiveligt informationer om alt fra check-in-tidspunkt over mobilnummer til fødselsdag. Ifølge beskrivelsen er der tale om en fil på 141 gigabyte.

Sikkerhedsfirmaet Zibao har fortalt, at de har verificeret de lækkede data, som stammer fra en episode, hvor en hotelansat har kopieret databaser og lagt dem ud på en GitHub-konto.

Anbefaling:

Vær altid opmærksom på dine følsomme data. Hvis du mener at være i farezonen så ret dine adgangskoder og kontakt din kreditkortudsteder angående en eventuel spærring.

Links: