Så lange er danskernes adgangskoder

75 procent af danskerne har en adgangskode på mellem seks og ti tegn.

Lange adgangskoder giver ifølge anbefalingerne bedre sikkerhed, men danskerne er ikke helt på niveau, viser tallene.

DKCERT har i flere år gennemført en statistisk undersøgelse af danskernes informationssikkerhed. Rapporten bygger på en undersøgelse, som Danmarks Statistik foretog for Digitaliseringsstyrelsen og DKCERT i foråret 2018.

Den samlede rapport er offentliggjort, og den afdækker, hvilke sikkerhedshændelser borgere og ansatte i det offentlige bliver udsat for, belyser deres viden om informationssikkerhed og deres evne til at beskytte sig mod udbredte trusler.

Herunder også borgernes password-politik.

Vi har blandt andet spurgt om, hvor lange adgangskoder danskerne har:

75 procent har en adgangskode på mellem seks og ti tegn. 18 procent har over 11 tegn, mens tre procent anvender mellem et og fem tegn.

Det er i underkanten af, hvad anbefalingerne til et godt password er. Anbefalingen siger nemlig, at lange passwords – på mindst 12 karakterer - betyder bedre sikkerhed. Det betyder mindre om de indeholder specialtegn, store bogstaver ol.

Et andet vigtigt element i forhold til sund password-håndtering er, at man ikke anvender den samme adgangskode til flere tjenester.

Her fortalte danskerne, at 37 procent anvender samme adgangskode til flere online-tjenester. 24 procent svarer dog, at det kun er til tjenester, der ikke håndterer følsomme data.

De 37 procent er en klar forbedring i forhold til rapporten fra 2016, hvor 66 procent anvendte samme password til flere tjenester, der er altså sket et markant fald, hvilket er positivt.

Du kan læse meget mere om danskernes informationssikkerhed i rapporten via nedenstående link.

 

Kilde: Danskernes informationssikkerhed 2018.

Anbefaling:

Et godt password er mindst 12 tegn langt, men gerne længere. Adgangskoden er ikke et ord, man kan finde i en ordbog eller på nettet. Brug altid forskellige passwords til forskellige tjenester. Du kan gemme dine passwords med et program, der beskytter dem med kryptering og adgangskode, en såkaldt password manager.

Links: