Stor test af sikkerheds-apps til Android

Den uafhængige non-profit organisation, AV-Comparatives, har udført en omfattende test af sikkerheds-apps til Android-platformen.

AV-Comparatives er baseret i Østrig, og projektet blev startet i 1995 af Andreas Clementi, der på dette tidspunkt var studerende på universitetet i Innsbruck. 

Andreas Clementi startede på baggrund af teknisk interesse og for at se på forskellene mellem produkter fra de mange producenter. Mange fandt hans projekt interessant og nyttigt, hvilket har betydet, at han stadig tester sikkerheds-software og stadig er uafhængig.

AV-Comparatives foretager således løbende test af produkter, og denne gang opfatter testen 250 sikkerheds-apps til Android.

Formålet er, at hjælpe ejere af Android-enheder med at skelne mellem de effektive Android-antivirus-apps og de ineffektive.

Testen viser da også, at der er stor forskel på de produkter, der udbydes.

Du kan finde hele oversigten via nedenstående link til AV-Comparatives.

I rapporten Danskernes informationssikkerhed, som DKCERT har udarbejdet i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen, spurgte vi også til brugen af sikkerhedsprodukter på mobile enheder.

Blandt de offentligt ansatte har 70 procent sikkerhedsprogrammer på den smartphone eller tablet-computer, de bruger på jobbet. Kun 32 procent af borgerne beskytter deres smartphone og/eller tablet-computer med sikkerhedsprogrammer.

Anbefaling:

Anvend sikkerhedsprodukter til alle dine mobile enheder.

Link: