Singapore lancerer IoT-cybersikkerhedsmærke

Sikkerhedsmærke skal hæve sikkerheden for IoT-produkter.

Singapores parlament har besluttet at etablere et sikkerhedsmærke for IoT-produkter. Mærket skal hjælpe købere af IoT-enheder til bedre at vurdere, hvor eksponerede de er mod cyberrisici. Det skriver den Singaporebaserede avis The Straits Times.  

Mærket vil blive sat på wifi-routere og andre smarte enheder til at begynde med. Senere bliver mærket udvidet til også at omfatte andre IoT-produkter og andre produkter, der er koblet til nettet. Dette som en hjælp til brugerne, som oftest er ubevidste om de sikkerhedsrisici, der knyttet til usikre IoT-produkter.

Skal hæve sikkerheden

Formålet er klassisk for mærkningsordninger: at skabe opmærksomhed hos forbrugere om mere sikre produkter og at opfordre forhandlere og producenter til at implementere minimumsstandarder i deres produkter. Mærket vil følge EU's standard for IoT-enheder, som bl.a. udfolder krav om, at enheden ikke bliver leveret med et standardkodeord og at der skal sikres løbende softwareopdateringer, der kan installeres af brugeren uden teknisk kunnen.

IoT kommer

Analysevirksomheden Gartner estimerer, at antallet af IoT-enheder stiger fra godt otte mia. til 2017 til over 20 mia. i år. Af disse vurderes det, at der kommer til at være dobbelt så mange slutbrugerprodukter som produkter, der bruges i industrien. Da slutbrugeren sjældent beskæftiger sig med sikkerhed på sine IoT-produkter i modsætning den professionelle sikkerhedsmand m/k, er mærket ifølge The Straits Times et udtryk for, at man tager en stigende bekymring på området alvorligt.

Senere i år forventes det, at Singapore kommer med en ’Safer Cyberspace Masterplan’ rettet mod forbrugere og små virksomheder.

Links:

https://www.straitstimes.com/politics/parliament-cyber-security-label-for-connected-devices-to-address-growing-concern