Over 1 milliard Android-telefoner får ikke opdateringer længere

Android-styresystem version 6.0 og tidligere er sårbare over for malware.

Den engelske forbrugerorganisation Which? har ved hjælp af data fra Google regnet sig frem til, at mere end 40 pct. af alle brugere af telefoner med Android-styresystemet ikke længere får sikkerhedsopdateringer på deres telefon. Deres model er kort fortalt for gammel. Konsekvensen ved en telefon der ikke længere modtager opdateringer, kan være tab af informationer eller tab af kontrol over telefonen.

Særligt advares brugere, der har en Android-telefon fra 2012 eller tidligere. Det kan fx være Samsung Galaxy S3 eller Sony Xperia S.

Advarslen kommer, efter at Which? har testet en lang række modeller fra Motorola, Samsung, Sony og LG/Google og fundet frem til, at de ’nemt kan blive ramt af en lange række malware og andre trusler’. Fx blev modellerne med succes testet mod Joker / Bread-malwaren, ligesom alle blev inficeret med Bluefrag, som er en kritisk sårbarhed som forkuserer på bluetooth-komponenten i Android.

Which? har den politiske agenda at sætte fokus på dels det miljømæssige ansvar, som producenter af it har, når de udvikler enheder med kort levetid. Dels behovet for større gennemsigtighed for forbrugerne, så de kan træffe bevidste valg og få bedre information om deres muligheder, når deres enheder ikke længere modtager opdateringer.

Som regel har styresystemer på telefoner en udløbsdato efter tre år, mens styresystemer på PC’er typisk kan holde sig længere.

Links:

https://www.zdnet.com/article/android-security-warning-one-billion-devices-no-longer-getting-updates/

https://press.which.co.uk/whichpressreleases/void-android-more-than-one-billion-android-devices-at-risk-of-hacking-attacks/