Massive mængder af malware-mails

18 mio. daglige phishingmails sendt via Google er relateret til Covid-19.

Når CFCS advarer om øget phishingaktivitet med Covid-19 og Corona som madding, så er det ikke en tilfældighed. En opgørelse, som Google ifølge Security Week har publiceret, viser, at søgegiganten i den seneste uge har set mere end 18 mio. daglige malware- og phishing e-mails, der er relateret til den igangværende pandemi. Derudover ses der over 240 mio. Covid-19-relaterede spambeskeder. Generelt blokerer Google 100 mio. phishingmails om dagen.

Også Microsoft har opgjort antallet af emails med Covid-19 som tema, hvor der er registreret 60.000 daglige phishingmails, hvilket dog kun repræsenterer under to procent af det samlede antal phishingforsøg.

Dette bekræfter ikke desto mindre det, mange aktører har set og observeret i den seneste tid. At det igangværende og verdensomspændende fokus på Corona-virus og Covid-19 sygdommen ses som en god forretningsmulighed for cyberkriminelle.

Vi har tidligere advaret om, at de mange hjælpepakker ville blive udnyttet som angrebsmulighed, når aktualiteten om Covid-19 var udtømt. Når lande verden over begynder at åbne igen, vil genåbningen givetvis være det næste Covid-19-tema, der forsøges udnyttet af cyberkriminelle.

Links:

https://www.securityweek.com/google-sees-millions-covid-19-related-malicious-emails-daily

https://cloud.google.com/blog/products/identity-security/protecting-against-cyber-threats-during-covid-19-and-beyond