Apple fixer to iOS 0-dagssårbarheder

Rettelser frigivet til sårbarheder, der aktivt bruges i angreb.

Apple har frigivet sikkerhedsopdateringer, der fjerner to aktivt udnyttede iOS 0-dagssårbarheder i deres Webkit engine, som bliver brugt af hackere til at angribe iPhones, iPads, iPods, macOS og Apple Watch-enheder. Apple er opmærksom på at dette problem muligvis er blevet udnyttet aktivt. Det skriver Cyberscoop.

Webkit er Apples browsergengivelsesengine, som bruges af alle mobile webbrowsere i iOS og andre applikationer, der gengiver HTML, såsom Apple Mail og App Store.

Disse sårbarheder er nummereret CVE-2021-30665 og CVE-2021-30663 og begge tillader vilkårlig remote code execution (RCE) på sårbare enheder ved blot at besøge et ondsindet websted.

RCE-sårbarheder betragtes som de farligste, da de tillader angribere at målrette deres angreb mod sårbare enheder og udføre kommandoer på dem eksternt.

Listen over berørte enheder inkluderer:

  • iPhone 6s og nyere, iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og senere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)
  • macOS Big Sur
  • Apple Watch Series 3 og nyere

0-dagssårbarhederne blev behandlet af Apple i opdateringerne til iOS 14.5.1, iOS 12.5.3, macOS Big Sur 11.3.1 og watchOS 7.4.1.

Denne opdatering løser også en fejl, der forhindrede brugere i at se meddelelser om App Tracking Transparency i applikationer.

Links: 

https://www.bleepingcomputer.com/news/apple/apple-fixes-2-ios-zero-day-vulnerabilities-actively-used-in-attacks/

https://www.cyberscoop.com/apple-security-update-webkit-flaws-iphone-ipad-ipod/