Det belgiske forskningsnet lagt ned af massivt DDoS-angreb

Politisk motiveret hactivisme kan være motivet bag angrebet.

Det belgiske forsknings- og uddannelsesnetværk, Belnet, der også betjener parlamentet, regeringen og ministerier i Belgien, blev tirsdag lagt ned efter et massivt distribueret overbelastningsangreb (DDoS). Både interne systemer og offentlige hjemmesider var utilgængelige.

Angrebet ser ud til at have påvirket mere end 200 belgiske offentlige myndigheder og institutioner, herunder bl.a. skatteportal, skoler og universiteter.

Også landets COVID-19-vaccineportal var ramt, ligesom online-møder ikke har kunnet gennemføres. Ifølge parlamentets officielle Twitter-konto har kun finans- og udenrigsudvalgene været i stand til at gennemføre et møde.

Flere kilder anfører at angrebet startede, samtidigt med at den belgiske pendant til Udenrigspolitisk Nævn skulle mødes for at høre et vidneudsagn fra en overlevende fra en af Kinas arbejdslejre for Uighurere.

Hverken Belnet eller de belgiske myndigheder har dog endnu tilskrevet angrebet til nogen bestemt part.

Belnet rapporterer, at situationen er stabil siden tirsdag eftermiddag kl. 17, men at der onsdag middag stadig pågår oprydningsarbejde. Alarmberedskabet er fortsat højt med henblik på eventuelle nye angreb.

Link:

https://therecord.media/belgiums-government-network-goes-down-after-massive-ddos-attack/

https://www.securityweek.com/belgian-government-parliament-colleges-hit-cyberattack