Check Point Research: Stigning i angreb mod uddannelsessektoren

Der ses en stigning på 29 pct. i angreb mod organisationer inden for uddannelse globalt.

Sikkerhedsvirksomheden Check Point Reseach har udsendt en rapport om antallet af cyberangreb mod organisationer, hvor det fremgår at uddannelses-/forskningssektoren er påvirket i en højere grad end andre. Således har Check Point Research observeret en støt stigning i det gennemsnitlige antal cyberangreb pr. organisation ugentligt, hvor uddannelses-/forskningssektoren viser et større antal angreb end andre sektorer.

Tendensen er set siden midten af 2020, men alene i juli var der en stigning på 29 pct. ift. første halvår af 2021. De mest efterstræbte organisationer inden for uddannelse/forskning ses som værende beliggende i Sydøstasien og Australien og New Zealand. Opdeler man efter lande enkeltvis er indiske uddannelsesinstitutioner, italienske og israelske er de mest efterstræbte. 

En kamp som aldrig før

Check Point Research skriver i rapporten, at pandemiens hurtige indtog i 2020 krævede behov for tilpasning af organisationernes infrastruktur, så deres medarbejdere, partnere og brugere kunne arbejde hjemmefra. Og da ’.. afslutningen på pandemien ingen steder er i sigte, skal organisationer i mange sektorer stadig håndtere et mere aktivt og komplekst trusselslandskab.’

Her peger Check Point Research særlige på organisationer i uddannelses- og forskningssektoren som værende udsatte og værende i en ’cybersikkerhedskamp som aldrig før’. Dette omfatter skoler, universiteter og forskningsfaciliteter. Analysen viser, at uddannelse/forskning i juli 2021 var den sektor, der oplevede den største mængde angreb, med et gennemsnit på 1.739 angreb pr. organisation ugentligt, hvilket repræsenter en stigning på de nævnte 29 pct. ift. første halvår af 2021.

Den eneste sektor, der havde større ændring var fritidssektoren, hvilket tilskrives sommermånedernes øgede aktiviteter.

Links:

https://blog.checkpoint.com/2021/08/18/check-point-research-education-sector-sees-29-increase-in-attacks-against-organizations-globally/