Præsidenten inviterer på kaffe

Apple, Microsoft og Amazon-chefer mødes med Biden om cyberangreb på kritisk infrastruktur.

Den amerikanske præsident Joe Biden har inviteret den øverste ledelse for amerikanske teknologigiganter til at diskutere, hvordan kritisk infrastruktur kan beskyttes mod udenlandske cyberangribere. Det skriver ZDNet.

Og det er ikke hvem som helst: Apples administrerende direktør Tim Cook, Microsofts administrerende direktør Satya Nadella og Amazons præsident og administrerende direktør Andy Jassy skal til Det Hvide Hus for at tale med præsidenten om, hvordan den private sektor kan hjælpe med at bekæmpe ransomware- og software supply chain-angreb.

Udgangspunktet for mødet handler om Amerikas modstandsdygtighed over for store cyberangreb på kritisk infrastruktur. Noget som Joe Biden har holdt møde med den russiske præsident Vladimir Putin om. Initiativet kommer som en del af Bidens øgede fokus på cybersikkerhed – som blev intensiveret efter angrebene i forsommeren på Colonial Pipeline, Kaseya, slagerikæden JBS og supply chain angrebet på Solar Winds, der blev afdækket i december sidste år.  

Også chefer for Google, IBM, Southern Co og JPMorgan Chase er ifølge ZDNet blevet inviteret til mødet for at diskutere, hvordan organisationer i banksektoren, energi- og vandforsyningssektoren kan forbedre deres cybersikkerhed og forbedre samarbejdet med regeringen.

Links:

https://www.zdnet.com/article/apple-microsoft-and-amazon-chiefs-to-meet-biden-over-critical-infrastructure-cyber-attacks/