Sikkerhed i husstanden: En opgave for manden

De traditionelle kønsroller trives, når det handler om informationssikkerheden i hjemmet.

Her et par dage efter kvindernes internationale kampdag, hvor vi breakede en historie om, at dobbelt så mange kvinder får deres viden om informationssikkerhed fra omgangskredsen som mænd, viser tal fra samme rapport, Danskernes Informationssikkerhed, at langt flere mænd sørger for sikkerheden på computeren, telefonerne og tabletten i husstanden end kvinder.

Således angiver 72 pct. af mændene, at de selv står for sikkerheden i husstanden, mens det tilsvarende gør sig gældende for 48 pct. af kvinderne. En naturlig følge af dette er, at flere kvinder (20 pct.) svarer ”Det gør andre” end mænd (4 pct.). Vi har ikke spurgt, hvem der i så fald gør det.

Relativt få danske husstande har outsourcet sikkerheden. I alt seks procent. Her tegner de ældste aldersgrupper i denne undersøgelse sig for broderparten: 13 pct. af de 70-74 årige og 10 pct. af de 60-69 årige anfører ’andre, men ikke fra min husstand’.

Værd at bemærke i denne kontekst er, at selv om man har outsourcet sikkerheden, så har man som ejer af systemer (fx en telefon og pc) stadig ansvaret for informationssikkerheden på systemerne. Et naturligt næste spørgsmål er, om man har tillid til, at andre eller en selv kan sørge for, at informationssikkerheden er i overensstemmelse med ens risikoprofil.

I en tid med øget hjemmearbejde kan den generelle sikkerhed i hjemmet iøvrigt have betydning for sikkerheden i forhold til arbejdspladsens informationer. Se også Sikkerdigital.dks temaside om dette.

 

#Cybervoxpop

Har du tillid til, at informationssikkerhedsniveauet i husstanden er i overensstemmelse med din risikoprofil?