Undladelsessynden: Københavnerne er værst

Hvor vigtige er din arbejdsplads’ retningslinjer for informationssikkerhed for dit arbejde?

Offentligt ansatte fra Hovedstadsområdet og Bornholm er dem, der i største grad undlader at efterleve retningslinjerne for informationssikkerhed på deres arbejdsplads. Det viser tal fra rapporten Danskernes Informationssikkerhed.

18 pct. af de respondenter, der angiver at arbejde på en offentlig arbejdsplads i Region Hovedstaden oplyser, at de ’til tider’ undlader at efterleve informationssikkerhedspolitikker og/eller -retningslinjerne for arbejdspladsen. For Region Sjælland, Syddanmark og Midtjylland drejer det sig om 13-14 pct og for nordjyderne 16 pct. På landsplan giver det samlet set 15 pct.

I 2018 var det otte pct. af de offentligt ansatte, der svarede, at de til tider undlader at efterleve retningslinjerne. Dvs. der er tale om en fordobling i 2020 i forhold til to år tidligere.

Men en ting er at undlade at følge retningslinjerne en sjælden gang, noget andet er, hvis det er en daglig eller ugentlig foreteelse. På landsplan er det 21 pct. af disse 15 pct., der gør det  mindst en gang ugentligt. Heraf er det seks procent, der gør det dagligt.

I 2018, da undersøgelsen ’Danskerne informationssikkerhed’ blev gennemført sidst, var det 1/3 af de respondenter, der til tider undlader at efterleve retningslinjerne, der gør det mindst en gang om ugen, dvs. undlader at følge retningslinjerne.

Cybervoxpop

Hvilken vægt tillægger du retningslinjerne for informationssikkerhed på din arbejdsplads?