0-dagssårbarhed

Apple patcher 0-dagssårbarheder

Apple har udsendt en sikkerhedsopdatering til iOS- og macOS, der adresserer sikkerhedsfejl, der pt. er under udnyttelse in-the-wild.

Det skriver Security Week og andre medier baseret på updates fra Apple. Security Week mener at vide, at der er tale om sårbarheder, der er under udnyttelse i kommercielle spywareprodukter. Dette sandsynliggøres af, at Citizen Lab har fundet en aktivt udnyttet 0-klikssårbarhed, som kunne bruges til at levere Pegasus Spyware på den nyeste version af iOS, dvs. version 16.6.

Dansk

MOVEit Transfer-kunder advaret om ny fejl

Progress har advaret sin MOVEit Transfer-kunder om at begrænse al HTTP-adgang til deres miljøer, efter at der er blevet delt oplysninger om en ny SQL-injektion (SQLi)-sårbarhed.

Det skriver Bleeping Computer med henvisning til en opdatering på Progress’ hjemmeside. Heri hedder det, at udnyttelse af sårbarheden kan føre til ’eskalerede privilegier og potentiel uautoriseret adgang til miljøet.’

En patch, der adresserer denne nye fejl, er endnu ikke tilgængelig, men er ifølge Progress i øjeblikket ved at blive testet og vil blive frigivet ’om kort tid’.

Dansk
Keywords: 

Barracuda ESG 0-dag knyttet til ny kinesisk APT

Kompromitteringen af Barracuda Networks sikkerhedsgateways til email (email security gateway, ESG) blev udført af en ny kinesisk APT-gruppe, som brugte tre forskellige bagdøre for at udnytte den nyligt opdagede 0-dagssårbarhed.

Det skriver Dark Reading og en række andre medier i artikler sidste uge, som derved følger op på historien om 0-dagssårbarheden i Barracuda. En sårbarhed med id’et CVE-2023-2868 og en score på 9,8, der angiveligt blev udnyttet i otte måneder, før den blev kendt og patchet.

Dansk

0-dagssårbarhed i MOVEit Transfer

Angribere udnytter pt. aktivt en 0-dagssårbarhed i en filoverførselssoftware fra MOVEit Transfer til at stjæle data fra organisationer.

Det skriver Bleeping Computer.

MOVEit Transfer er en administreret filoverførsel (MFT)-løsning, som er udviklet af USA-baserede Progress Software Corporation. Den giver organisationer mulighed for sikkert at overføre filer til samarbejdspartnere ved hjælp af SFTP, SCP og HTTP-baserede uploads. Løsningen tilbydes både som on-premise og som en cloudbaseret SaaS-platform.

Dansk
Keywords: 

Tre 0-dagssårbarheder i Apple-produkter

Apple har torsdag rettet tre 0-dagssårbarheder, som har været anvendt i angreb mod iPhone, Mac og iPad.

Det skriver Bleeping Computer og en række andre medier. Der er tale om tre selvstændige CVE-numre med id’erne CVE-2023-32409, CVE-2023-28204 og CVE-2023-32373. De påvirkede produkter er hhv. iPhone 8 og nyere. iPad Pro (alle), iPad Air 3rd Generation og nyere, iPad 5th generation og nyere og iPad mini 5th generation og nyere, iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1st generation), iPad Air 2, iPad mini (4th generation), iPod touch (7th generation)

Dansk
Keywords: 

Google retter 0-dag

Google advarer om, at der er fundet en ny 0-dagssårbarhed i Chrome. Det skriver Security Week.

Sårbarheden har id’et CVE-2023-2136 og betegnes som et ’integer overflow issue’ i Skia. Google skriver i sin advisory, at man er bevidst om exploits af sårbarheden in-the-wild. CVE-2023-2136 er den anden 0-dags sårbarhed, der er rettet i Chrome i år, efter et ’type confusion issue’ i V8 JavaScript engine (CVE-2023-2033) blev rettet i forbindelse med en nødpatch i sidste uge.

Dansk

Google patchter årets 9. 0-dag

Google har udsendt sikkerhedsopdatering for at rette en ny 0-dages sårbarhed i Chrome-webbrowseren.

Det skriver Bleeping Computer og Security Affairs.

Sårbarheden har id’et CVE-2022-4262 og skyldes en 'type confusion' i Chrome V8 JavaScript-motoren. CVSS-score er endnu ikke tilgængelig.

Ifølge Mitre kan den slags sårbarheder generelt føre til nedbrud af browseren ved at læse eller skrive hukommelse uden for buffergrænserne. Den kan dog også udnyttes til vilkårlig kodeudførelse.

Dansk

Patch Tuesday retter nye 0-dagssårbarheder

Udnyttelse af 0-dagssårbarheder i Microsofts softwareprodukter viser ingen tegn på at blive mindre. Sådan skriver Security Week på baggrund af denne måneds Patch Tuesday fra Microsoft, som også er omtalt i en række andre medier.

I denne måned er der tale om rettelser af bl.a. seks 0-dagssårbarheder, der er under udnyttelse in-the-wild, hvorfor Microsoft opfordrer Windows-administratorer til at håndtere opdateringerne ’with outmost urgency’.

Dansk

Google retter 0-dagssårbarhed

Google har udsendt sikkerhedsopdatering til Chrome webbrowseren. Det skriver en række medier. Opdateringen håndterer en 0-dagssårbarhed, der allerede nu er kendt som værende under udnyttelse.

Der er tale om en alvorlig sårbarhed i Type Confusion i V8. Med opdateringen har Chrome nummer 107.0.5304.87 til Mac og Linux og 107.0.5304.87/.88 til Windows.

Dansk

Afbødning for 0-dage i Exchange omgået

Microsoft har revideret sine anbefalinger til afbødning af risikoen for udnyttelse af de nyligt afslørede og aktivt udnyttede 0-dags-fejl i Exchange Server.

Det skriver Bleeping Computer og The Hacker News.

De to sårbarheder har id’erne CVE-2022-41040 og CVE-2022-41082 og begge ligger i den høje ende på CVSS-skalaen med score på 8,8. Sårbarhederne har fået navnet ProxyNotShell – ifølge Hacker News på grund af ligheder med de ProxyShell-fejl, som blev rettet sidste år.

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - 0-dagssårbarhed