Facebook

Facebook gør to-faktor obligatorisk for ’højrisikokonti’

Facebook oplyser, at to-faktor autentificering gøres obligatorisk for de såkaldte højrisikokonti, som vurderes til sandsynligvis at blive forsøgt angrebet af ondsindede aktører.

Det skriver Tech Crunch.

Initiativet er efter det oplyste en del af en udvidelse af Facebook Protect, som er Facebooks sikkerhedsprogram. Det er beregnet til at beskytte konti tilhørende personer, der kan være i særlig risiko. Som eksempel på disse nævnes menneskerettighedsforkæmpere, journalister og embedsmænd.

Dansk

Facebook lukker 74 lyssky grupper

Sikkerhedsforskere fra Cisco Talos har fremlagt data, der viser, at 74 Facebook-grupper med 385.000 medlemmer har været en markedsplads for blandt andet kreditkortoplysninger, hackede e-mail-konti og falsk identiteter.

Der er flere forskellige gruppemodeller, blandt andet med køb og salg, deling eller fora med værktøjer til udsendelse af spam eller phishing.

Grupperne er lukket ned af Facebook.

Dansk
Keywords: 

Sikkerhedsforsker: Millioner af adgangskoder til Facebook har ikke været krypteret

Mange millioner adgangskoder til Facebook og Instagram har været opbevaret i et internt storage-system i plain text uden kryptering.

Det erfarer sikkerhedsforskeren Brian Krebs, der vurderer, at det drejer sig om mellem 200 millioner og 600 millioner konti, som er berørt.

De mange adgangskoder har ikke været tilgængelige uden for Facebooks kontorlokaler, men de ansatte i virksomheden har haft mulighed for at søge i systemet.

Dansk
Keywords: 

Facebook belønner fejlfindere med op til en kvart million kroner

Facebook har meddelt, at der er gode penge at tjene, hvis du kan finde fejl i det sociale medies kode.

Helt konkret kan en sårbarhed indbringe op til en kvart million danske kroner, eller 40.000 dollar.

Den belønning gives til sikkerhedsfolk, der kan fortælle Facebook om svagheder, som kan udnyttes til kapring af konti uden brugerinteraktion.

Samme type opdagelse, men hvor brugerinteraktion er nødvendig, kan indbringe op til 160.000 kroner, eller 25.000 dollar.

Dansk
Keywords: 

Private beskeder fra 81.000 Facebook-brugere er sat til salg

Facebook er igen i søgelyset i forbindelse med data omhandlende tjenestens brugere.

Denne gange er det BBC News, der beretter, at mediet har opsporet en lyssky handlende med kaldenavnet FBSaler, som har sat både personfølsomme data og private samtaler til salg.

BBC News kom på sporet af sagen i sidste måned, og nu har sikkerhedsfirmaet Digital Shadows undersøgt tingene og fundet ud af, at mere end 81.000 af disse profiler har dele af private beskeder inkluderet.

Profilerne kommer primært fra Rusland og Ukraine, men også fra både Europa og Sydamerika.

Dansk

Facebook: 29 millioner konti blev kompromitteret

Først lød tallet på 50 millioner hackede konti.

Så blev det rette til op til 90 millioner konti, men nu har Facebook så selv regnet sig frem til, at 29 millioner brugere fik kompromitteret data i forbindelse med sikkerhedsproblemerne i slutningen af september.

Som DKCERT tidligere har beskrevet, var det en svaghed i den såkaldte ”vis mig-funktion”, der blev udnyttet.

Ifølge Facebooks blog fik 15 millioner kompromitteret data som navn, kontakter, telefonnumre og mail.

Dansk

Facebooks sikkerhedsproblem berører op til 90 millioner brugerkonti

I weekenden har Facebook haft problemer i forbindelse med, at en svaghed er blevet udnyttet.

I den første udmelding var antallet af konti, der har fået kompromitteret login-informationer, opgivet til 50 millioner, men tallet kan være helt op til 90 millioner brugerkonti, skriver flere medier.

Der er blevet udnyttet en svaghed i den såkaldte ”vis mig-funktion”. Hvis du er blevet logget ud af din konto, er det et symptom på, at du har været ramt af problemet.

Dansk
Keywords: 

Malware med annoncer spredes via Facebook Messenger

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky har set programmet blive spredt via Facebook Messenger. Det har dog ikke afklaret, hvordan det spreder sig.

I beskeden står der modtagerens fornavn efterfulgt af ordet "Video" og en emoji. Derefter følger et link.

Linket peger til et dokument på Google Docs. Her mødes ofret af et billede taget fra vedkommendes Facebook-side. Billedet ligner en video, der kan afspilles med et klik.

Hvis offeret klikker på videoen, omdirigeres vedkommende til et andet websted. Destinationen afhænger af offerets browser, operativsystem og andre variabler.

Dansk

Sociale netværk

Er det farligt at chatte?

Som udgangspunkt er det ikke farligt at bruge chatprogrammer. Men nogle skadelige programmer spreder sig via chatprogrammer. Hvis en af dine venner på chatten sender dig et link, du ikke har bedt om, kan det skyldes, at hans chatprogram er inficeret. Ring eller mail til ham for at få bekræftet, at linket er i orden, før du klikker på det.

Dansk
Abonnér på RSS - Facebook