Få hjælp til bekæmpe ransomware på dansk

No More Ransom-hjemmesiden, der hjælper med at bekæmpe ransomware, er kommet i en dansk version.

På No More Ransom-hjemmesiden kan du finde værktøjer til at bekæmpe ransomware, og nu oplyser Nationalt Cyber Crime Center (NC3), der er Rigspolitiets center for cyberkriminalitet, at siden er kommet i en dansk version.

Der er tale om et samarbejde mellem myndigheder og it-sikkerhedsfirmaer, der er gået sammen om at bekæmpe kriminelle, som benytter ransomware.

Projektet er således et initiativ, der er drevet af det det hollandske politis National High Tech Crime Unit, Europols European Cybercrime Center og to de it-sikkerhedsfirmaer Kaspersky Lab og McAfee.

Sidens formål er et hjælpe ofre med at få data tilbage, uden at der skal betales løsepenge. Ligeledes er der en forebyggende funktion, der skal uddanne brugerne til at få en bedre forståelse for, hvordan ransomware fungerer, og hvilke forholdsregler man kan tage for at forhindre infektion af systemerne.

Anbefaling:

En effektiv foranstaltning overfor ransomware er at tage en jævnlig backup for beskytte mod tab af data. Brug antivirusprogram og opdater altid dine programmer med de nyeste rettelser fra producenterne. Betal ikke gerningsmanden, da du ikke kan være sikker på, at de låser filer og systemer op igen.

Links:

Keywords: