ransomware

NorCERT fortæller om cyberangreb mod stor virksomhed

Nasjonalt Cybersikkerhetssenter (NorCERT) fortæller nu, at virksomheden Norsk Hydro er blevet ramt af et alvorligt ransomware-angreb.

Norsk Hydro er en global leverandør af aluminium og aluminiumprodukter.

Det handler om en relativ ny variant, kaldet LockerGoga. Angrebet er ifølge NorCert blevet kombineret med et angreb mod Active Directory.

De norske myndigheder efterlyser information om, hvorvidt andre organisationer i Norge er ramt af lignende angreb.

Angrebet har betydet nedlukning af produktionsanlæg, mens andre anlæg er overgået til manuel drift.

Dansk
Keywords: 

XBash er navnet på en ny all-in-one-malware

Både Windows- og Linux-brugere bør være opmærksomme på en ny all-in-one-malware, som et sikkerhedsfirma nu advarer om.

Den ondsindede kode er blevet døbt XBash, og den inkluderer ransomware, kryptovaluta-mining og botnet i kombination med en selv-spredende orm.

Det er sikkerhedsfirmaet Palo Alto Networks, der har rapporteret om XBash.

Koden menes, at være forbundet til gruppen Iron Group/Rocke, som er en kinesisktalende gruppe, der også er i søgelyset i forbindelse med en række andre cyberangreb.

Dansk

Ransomware lægger informationsskærme ned

Bristol Airport har i flere dage været uden informationsskærme, hvilket har givet anledning til en del kaos i lufthavnen.

En talsmand fra lufthavnen fortæller, at skærmene blev taget offline i forbindelse med et ransomware-angreb.

Ifølge ham er der tale om et online-angreb mod dele af lufthavnens administrative systemer. Det har medført, at det har været nødvendigt at tage en stribe systemer væk fra netværket, herunder det, der forsyner passagererne med information.

Dansk
Keywords: 

Ny ransomware-kampagne går efter virksomheder og kræver store beløb

Sikkerhedsfirmaet Check Point beskriver en ny ransomware-kampagne, der går efter virksomheder med meget målrettede angreb.

Ryuk ransomware blev første gang opdaget i midten af august, men på blot få dage har den ondsindede kode krypteret data på flere amerikanske virksomheders systemer.  

Ifølge nyhedssiden ZDNet har en enkelt virksomhed betalt 50 Bitcoin, svarende til to millioner kroner, efter at være blevet ramt af svindlernes angreb.

Dansk

Få hjælp til bekæmpe ransomware på dansk

På No More Ransom-hjemmesiden kan du finde værktøjer til at bekæmpe ransomware, og nu oplyser Nationalt Cyber Crime Center (NC3), der er Rigspolitiets center for cyberkriminalitet, at siden er kommet i en dansk version.

Der er tale om et samarbejde mellem myndigheder og it-sikkerhedsfirmaer, der er gået sammen om at bekæmpe kriminelle, som benytter ransomware.

Projektet er således et initiativ, der er drevet af det det hollandske politis National High Tech Crime Unit, Europols European Cybercrime Center og to de it-sikkerhedsfirmaer Kaspersky Lab og McAfee.

Dansk
Keywords: 

Antallet af ransomware-familier er faldende

Antallet af unikke varianter af ransomware er eksploderet, hvis man ser på hele 2017, men der er også tegn på, at tendensen er ved at aftage.

Ransomware er den type malware, der kryptere data på ofrets computer for derefter at afpresse ejeren af den inficerede enhed til at betale løsepenge.

I de sidste par år har der været en stødt stigning i både antallet af angreb og antallet af forskellige ransomware-varianter, der anvendes af it-kriminelle.

Dansk

Et ud af fem ofre for ransomware betaler løsesum uden at få data retur

Halvdelen af de ofre for ransomware, der betaler løsesum, får ikke deres data tilbage. Mange får genskabt data uden at betale løsesum.

Det fremgår af en international undersøgelse blandt knap 1.200 sikkerhedsfolk. Analysefirmaet CyberEdge Group har spurgt organisationer, der har været ramt af ransomware inden for de sidste 12 måneder, hvilke konsekvenser det fik.

55 procent af deltagerne havde været ramt af ransomware.

Ud af dem betalte 19 procent den krævede løsesum og fik deres data retur. 20 procent betalte løsesummen, men fik ikke deres data tilbage.

Dansk

GIBON-ransomware kan knækkes

Ransomwareprogrammet GIBON er dukket op for nylig. Programmet spredes via e-mail med en vedhæftet fil. Hvis man åbner filen og aktiverer makroer, henter og installerer den ransomware.

Ransomwareprogrammet krypterer data på pc'en. Alle filer, der ikke ligger i Windows-mappen, bliver krypteret. Filerne omdøbes, så de ender på .encrypt.

Endvidere placerer GIBON en fil ved navn READ_ME_NOW.txt i alle mapper med krypterede filer.

Sikkerhedsforsker Michael Gillespie har udviklet et program, der kan knække krypteringen, så data kan gendannes.

Dansk

Kampagne spreder ransomware med millioner af mails

I løbet af 24 timer registrerede sikkerhedsfirmaet AppRiver over 23 millioner e-mails, der forsøgte at inficere modtagernes pc'er med ransomware.

Mailens emnefelt kan indeholde et af følgende:

  • please print
  • documents
  • photo
  • images
  • scans
  • pictures

Vedhæftet mailen er en ZIP-fil, der indeholder endnu en ZIP-fil. Den indeholder et Visual Basic Script. Hvis man kører scriptet, forsøger det at hente en version af ransomwareprogrammet Locky.

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - ransomware