Har antivirus betydning for din computers ydeevne?

Det spørgsmål kan den uafhængige antivirus-testorganisation, AV-Comparatives, give dig svaret på.

Den uafhængige non-profit organisation, AV-Comparatives, har testet 18 antivirus-programmer for et finde ud af, om sikkerhedsprodukterne har indflydelse på din computers ydeevne.

AV-Comparatives er baseret i Østrig, og projektet blev startet i 1995 af Andreas Clementi, der var studerende på universitetet i Innsbruck. Andreas Clementi startede på baggrund af teknisk interesse og for at se på forskellene mellem de forskellige produkter fra forskellige producenter. Mange fandt hans projekt interessant og nyttigt, hvilket har betydet, at han stadig tester sikkerheds-software og stadig er uafhængig.

Denne performance-test ser på virkningen af antivirus-software, der køres på maskinen. Antivirus-programmer med realtidsbeskyttelse bruger en hvis procentdel af systemressourcerne, og AV-Comparatives ser på virkningerne.

Alle programmerne er blevet testet på et Windows 10 RS4 64-bitsystem, og de bedømmes ud fra syv forskellige testområder.

Resultaterne svinger meget fra produkt til produkt, og du kan finde den samle oversigt over testresultaterne via det nedenstående link.

Denne test omhandler alene ydeevne på Windows 10-platformen, men på AV-Comparatives webside kan du finde en lang række uafhængige test til forskellige platforme, enheder og brugersegmenter.

Anbefaling:

Anvend altid antivirus-software på dine enheder og sørg for at produktet er opdateret med de nyeste rettelser fra producenten.

Links: