Her er en oversigt over inficerede IP-adresser i Danmark i 2018

Hovedstadsområdet er hårdest ramt af inficerede IP-adresser efterfulgt af de store byer. Her er en oversigt over hele landet.

DKCERT udsender hvert år en Trendrapport om sikkerhedsåret og med nye anbefalinger til universiteterne.

Rapporten sammenfatter sikkerhedshændelser, scanninger af forskningsnettet og de øvrige aktiviteter som DKCERT har været engageret i vedrørende informationssikkerheden på det danske forskningsnet.

Materialet sættes i perspektiv med information og data fra eksterne sikkerhedsfirmaer og eksterne skribenter.

I rapporten har vi blandt andet set på malware og phishing i Danmark i 2018, hvor sikkerhedsfirmaet CSIS har opgjort antallet af inficerede IP-adresser.

Hovedstadsområdet er hårdest ramt med 18.574 inficerede IP-adresser i 2018 efterfulgt af de øvrige større byer i landet.

Infektionerne består eksempelvis af Sality malware-familien eller Conficker, der også er kendt under navnet Downadup. Det er en orm, der første gang blev set i 2008. Dengang inficerede den millioner af computere over hele verden.

Den spreder sig via sikkerhedshuller i Windows, som for længst er lukket. At den stadig eksisterer, kan være tegn på, at nogle computere ikke er opdateret i mange år.

Android malware, bank-trojanere m.m. falder også ind under dette område.

Kilde: CSIS, Trendrapport 2019.

Anbefaling:

Opdater altid dine produkter med de nyeste rettelser fra producenten. Anvend altid antivirus-produkter på alle dine enheder. Klik ikke på (phishing)mails, hvor du er usikker på afsenderen.

Link: