Test af 16 antivirusprogrammer til Windows

Den uafhængige non-profit-organisation, AV-Comparatives, har udført en omfattende test af 16 antivirusprogrammers evne til at håndtere malware.

AV-Comparatives er baseret i Østrig, og projektet blev startet i 1995 af Andreas Clementi, der på dette tidspunkt var studerende på universitetet i Innsbruck. 

Andreas Clementi startede på baggrund af teknisk interesse og for at se på forskellene mellem sikkerhedsprodukter fra de mange producenter. Mange fandt hans projekt interessant og nyttigt, hvilket har betydet, at han stadig tester sikkerheds-software og stadig er uafhængig.

AV-Comparatives foretager således løbende test af produkter, og denne gang omfatter testen 16 antivirusprogrammers evne til at håndtere malware på Windows 10. På websiden kan du finde mange andre test af antivirusprodukter.

Du kan finde hele testen via nedenstående link til AV-Comparatives.

I rapporten Danskernes informationssikkerhed, som DKCERT har udarbejdet i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen, spurgte vi også til brugen af sikkerhedsprodukter.

I 2018 beskyttede 59 procent af borgerne deres pc med sikkerhedsprogrammer såsom antivirus og firewall. I 2016 var det 66 procent. 25 procent oplyser, at de ikke beskytter computeren og 16 procent ved det ikke.

Anbefaling:

Anvend altid sikkerhedsprodukter på alle dine enheder.

Links:

Keywords: