Vice Society tager ansvar for ransomware-angreb på universitet

Det medicinske universitet i Innsbruck ramt af ransomwareangreb.

Ransomware-banden Vice Society har taget ansvaret for sidste uges cyberangreb mod Medical University of Innsbruck, som forårsagede alvorlige it-serviceafbrydelser og påstået tyveri af data.

Det skriver Bleeping Computer

Selve angrebet blev kendt den 20. juni, da det østrigske universitet bekendtgjorde, at der var et it-udfald, som begrænsede adgangen til onlineservere og computersystemer. Dagen efter nulstillede universitetets it-team alle 3.400 studerendes og 2.200 ansattes adgangskoder og i dagene derefter genoprettede universitetet gradvist sine onlinetjenester. Siden hen har der været løbende opdateringer, hvoraf den seneste bekræfter, at der har fundet et angreb på it-infrastrukturen sted.

Vice Society påtager sig ansvaret for angrebet

Mandag blev universitetet tilføjet til Vice Societys data leak-site – et læk, der omfatter en liste over dokumenter, der angiveligt var stjålet under sidste uges cyberangreb. Bleeping Computer skriver, at de lækkede data fremstår 'ægte’.

Bleeping Computer har kontaktet Medical University of Innsbruck for at høre om it-udfaldet har været forbundet med det påståede ransomware-angreb. Universitetet siger ikke direkte, at det har været ramt af ransomware, men bekræfter, at data fra servere fra universitetet er blevet offentliggjort på det mørke web. Det tilføjes, at undersøgelser af omfanget og arten af data er i øjeblikket i gang, og at universitetet støtter myndighederne i deres undersøgelser, men at man ikke er i stand til at give yderligere oplysninger om sagen.

Links:

https://www.bleepingcomputer.com/news/security/vice-society-claims-ransomware-attack-on-med-university-of-innsbruck/

https://www.i-med.ac.at/universitaet/it_update.html