Ransomware-angreb koster 17 millioner dollar

Dyrt at blive ramt.

Keytronic oplyser, at et ransomware-angreb, der ramte virksomheden i sidste år, resulterede i udgifter og tabte indtægter på i alt mere end 17 millioner dollar.

Det skriver Security Week med henvisning til en meddelelse fra Keytronic, der fremstiller elektronisk isenkram af forskellig slags til computer-, telekommunikations-, medicinal-, industri-, bil- og rumfartssektoren.

De samlede omkostninger forbundet med hændelsen fremgår af en foreløbig rapport. De ekstra udgifter anses at beløbe sig til 2,3 millioner dollars, mens den tabte omsætning ligger på 15 millioner dollars. 600.000 dollar af de ekstra udgifter gik i øvrigt til betaling af eksterne cybersikkerhedskonsulenter.

Som et lille plaster på såret har der været en forsikringsudbetaling på 700.000 dollar, ligesom virksomheden forventer at få den tabte omsætning tilbage i regnskabsåret 2025.

Selve cyberangrebet blev opdaget den 6. maj. Det medførte i driftsforstyrrelser i USA og Mexico i to uger på grund af hændelsen.

Black Basta ransomware-gruppen tog æren for angrebet på Keytronic. BlackBasta hævdede at have stjålet over 500 Gb data, inklusive finansielle dokumenter, tekniske filer, HR-oplysninger og andre typer virksomhedsdata.

Links:

https://www.securityweek.com/ransomware-attack-cost-keytronic-over-17-mi...

Keywords: