Ransomwareangreb mod museer i Frankrig

Ingen forstyrrelser af olympiske lege indtil nu.

Større events har det med at tiltrække sig cyberkriminelles opmærksomhed, der enten ønsker at gøre en politisk sag ud af det fx i form af DoS-angreb eller tjene penge på det i form af ransomwareangreb.

Den største igangværende begivenhed i verden lige nu er naturligvis De olympiske lege i Paris, som efter sigende ikke har været ramt af hændelser i den kategori. Der har til gengæld været et ransomware-angreb mod de centrale datasystemer i Paris' Grand Palais og andre museer i netværket Réunion des Musées Nationaux.

Det skriver Associated Press i et nyhedsopslag, der er gengivet i Security Week.

Om det har været intentionen at forstyrre legene er uklart, men visse af museerne som fx Versailles huser i al fald de olympiske ridekonkurrencer og moderne femkamp, mens Grand Palais er vært for fægte- og taekwondo-konkurrencerne. Selve angrebet blev opdaget søndag, og det ramte datasystemer der bruges af omkring 40 museer over hele Frankrig.

Anklagemyndigheden i Paris har overdraget efterforskningen til den afdeling, der står for bekæmpelse af cyberkriminalitet for at fastslå omfanget og identificere gerningsmændene.

Links

https://www.securityweek.com/french-museum-network-hit-by-ransomware-att...

Keywords: