sikkerhed

Dansk udviklingsarbejde skal give bedre IoT-sikkerhed

Et samarbejde, kaldet CIDI, er blevet en realitet med en bevilling på 12,4 mio. kr. fra Industriens Fond, som ønsker at styrke sikkerheden i danske Internet of Things-produkter.

I det nye projekt er Industriens Fond gået sammen med Alexandra Instituttet, FORCE Technology, DTU Compute og IT-Universitetet.

Dansk

Cisco advarer om massevis af sårbarheder

Cisco har netop publiceret en hel stribe sikkerhedsadvarsler om sårbarheder, der er identificeret i virksomhedens produkter.

Det er dog kun tre af advarslerne, der henviser til sikkerhedsproblemer med alvorlig indvirkning. Herunder den nyligt opdagede sårbarhed i Apache Struts, der potentielt kan udnyttes til afvikling af ekstern kode på sårbare systemer.

Yderligere 13 advarsler fra Cisco er kategoriseret med stemplet ’High’.

Du kan få overblikket og yderligere informationer om de enkelte svagheder på Ciscos websted via linket herunder.

Dansk

Amerikanske tropper i risikoområder skal nu lægge fitness-uret i skuffen

Ifølge en ny ordre fra Pentagon må amerikanske tropper ikke længere anvende fitness- og mobilapplikationer, der kan afsløre deres placering.

Amerikanerne mener, at disse enheder kan udgøre et sikkerhedsproblem og en ”betydelig risiko” for militært personale. Fremover skal militære ledere således kunne afgøre, om tropper under deres kommando må bruge GPS-funktionen, ud fra en risikovurdering.

Hollandsk sag

Det er ikke kun amerikanerne, der har et dårligt øje til fitness-enheder. DKCERT har tidligere fortalt om en sag fra Holland.

Dansk

Journalister har afsløret efterretningsfolk via fitness-app

Den finske virksomhed, Polar, er nok mest kendt for sine digitale løbe- og fitness-ure. Men nu er virksomheden blevet hevet ind i en kontroversiel strid om it-sikkerhed.

Firmaet har derfor valgt at lukke ned for det globale aktivitetskort, der kan vise motionsruter for brugerne af virksomhedens produkter.

Det skyldes, at journalister har benyttet tjenesten til at finde identiteter på militær- og efterretningspersonale.

Det er den hollandske avis DeCorrespondent og online-researchere fra gruppen Bellingcat, der har udnyttet svagheden i Polar-produktet.

Dansk

Apple frigiver sikkerhedsopdateringer

Æble-firmaets udviklere og sikkerhedsfolk har haft lappegrejet fremme og lukket svagheder i virksomhedens produkter.

Der er udgivet en hel stribe rettelser til produkter som macOS, iOS, watchOs, tvOS, Safari, iCloud til Windows og iTunes til Windows.

Du kan finde en samlet liste over alle justeringerne via nedenstående link til Apple.

Anbefaling:

Opdater altid med producentens nyeste rettelser.

Dansk
Keywords: 

Regeringen er klar med ny national strategi for cyber- og informationssikkerhed

Regeringen har netop fremlagt 25 initiativer, der har til formål at styrke samfundets forsvar imod cyberangreb og it-kriminelle. I de kommende år vil regeringen afsætte 1,5 milliarder kroner til projektet.

Strategien stiller krav om at energi-, transport, tele-, finans-, sundheds- og søfartssektoren skal udarbejde en delstrategi for arbejdet med informationssikkerhed inden udgangen af 2018. Hver sektor skal desuden oprette en dedikeret cybersikkerhedsenhed.

Dansk

Microsoft er klar med stor sikkerhedspakke

Så er det igen blevet Patch Tuesday, eller den anden tirsdag i hver måned, hvor Microsoft udsender rettelser til virksomhedens softwareprodukter.

I denne måneds sikkerhedspakke bliver der lukket sårbarheder i Microsoft Windows, Internet Explorer, Microsoft Edge, ChakraCore, .NET Framework, Microsoft Exchange Server, Windows Host Compute Service Shim, Microsoft Office og Microsoft Office Services og Web Apps.

Samlet set kan Redmond-virksomheden sætte flueben ved 67 sikkerhedsproblemer, der nu lukkes og slukkes.

Dansk

Politisk aftale skal styrke virksomheders it-sikkerhed

Regeringen har indgået aftalen "Initiativer for Danmarks digitale vækst" med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre. Formålet er udnytte mulighederne i ny teknologi til at skabe mere velstand, bedre velfærd, og gode og vellønnede arbejdspladser med mindre nedslidning.

Aftalen indebærer initiativer inden for seks områder. Et af dem handler om styrket it-sikkerhed i virksomhederne.

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - sikkerhed