netbankindbrud

Finans Danmark: Netbankmisbrug er i stigning

I første kvartal af 2018 var der 153 sager om natbankmisbrug i Danmark. Det gav et samlet tab for kunderne på tre millioner kroner.

Nu oplyser Finans Danmark, at antallet af sager er i stigning.

I første kvartal af 2019 var der således 256 sager, der løb op i et samlet tab på knap otte millioner kroner.

Det skriver Finans Danmark i en nyhed.

Dansk
Keywords: 

NemID nøgleapp er et telefon-supplement til nøglekortet

Det lille papkort med de sekscifrede koder, der giver to-faktor sikkerhed til eksempelvis din netbank eller borger.dk, er ved at blive fortid.

Finans Danmark og Digitaliseringsstyrelsen har nemlig netop lanceret en NemID-app til telefonener med Android- og Apples platform.

Ifølge Finans Danmark er sikkerhedsniveauet i appen på samme niveau som ved brug af det analoge nøglekort.

Appen er udviklet som et supplement til nøglekortet, ikke som en erstatning. Man kan således sagtens bruge sit nøglekort, hvis man er glad for det.

Dansk

Tab på phishing blev halveret

Graf over indbrud i netbanker og phishingDet viser kvartalsstatistikken over netbankindbrud og social engineering fra Finans Danmark (det tidligere Finansrådet).

Der var i kvartalet fire forsøg på netbankindbrud. Et af dem medførte et tab på 40.000 kroner, de øvrige fejlede.

I alt registrerede Finans Danmark 192 forsøg på social engineering såsom phishing. 54 af dem førte til tab.

Dansk

Svindlere narrer flere penge fra netbankkunder

Det fremgår af en statistik fra Finansrådet. Den viser, at der var fem forsøg på netbankindbrud i kvartalet, men at ingen af dem førte til tab.

Til gengæld var der 818 forsøg på svindel (social engineering). Det er typisk sager, hvor svindleren via sms, e-mail eller telefonopkald narrer offeret til at afgive password eller nøglekortkoder.

213 af svindelforsøgene førte til tab. Dermed var det gennemsnitlige tab på knap 12.000 kroner pr. vellykket svindelforsøg.

Dansk

Færre indbrud i netbanker, større tab på svindel

It-kriminelle slap af sted med 1,5 millioner kroner ved angreb på netbankkunder i andet kvartal. Det er 29 procent flere end i første kvartal.

Hvor traditionelle netbankindbrud med hacking eller malware udgjorde lidt over halvdelen af tabene i første kvartal, var de næsten forsvundet i andet kvartal. Ud af tre angrebsforsøg lykkedes kun et, hvor angriberen slap af sted med 21.000 kroner.

Dansk
Abonnér på RSS - netbankindbrud