it-kriminalitet

Dell advarer om forsøg på datatyveri

Den 9. november 2018 har kriminelle forsøgt at bryde ind i Dell.com, Premier, Global Portal og support.dell.com for at hente oplysninger om kunderne.

Det skriver virksomheden i en advarsel.

Der er observeret uautoriseret adgang til systemerne og forsøg på at hente navne, mail-adresser og passwords.

Dell fortæller også, at der foreløbig ikke er indikationer på, at tyveriforsøget har været succesfuldt. Firmaet undersøger dog stadig sagen.

Man har ligeledes valgt, at tvinge alle kontohavere til at skifte adgangskoden.

Dansk

Center for Cybersikkerhed åbner Cybersituationscenter

I dag, fredag den 28. september, åbner forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste Lars Findsen og chef for Center for Cybersikkerhed Thomas Lund-Sørensen, Cybersituationscenteret.

Centret oprettes under Forsvarets Efterretningstjeneste og få en række opgaver i forbindelse med fremtidens opretholdelse af informationssikkerheden.

Det handler blandt andet om:

Dansk

Vær opmærksom hvis du har fløjet med British Airways

Hvis du har fløjet med selskabet British Airways i perioden 21. august til 5. september 2018, så skal du være opmærksom på dine personlige oplysninger.

Selskabet oplyser nemlig, at de i øjeblikket undersøger en sag, hvor kriminelle har fået adgang til 380.000 kunders person- og kreditkortoplysninger.

De er angiveligt stjålet i et hack af virksomhedens webside.

Det oplyses, at det er data fra kunder, der har anvendt ba.com eller selskabets mobil-app, der potentielt er blevet kompromitteret.

Dansk

Ny rapport: Angreb mod krypto-valutaer er det nye sort blandt it-kriminelle

Der er sket en massiv stigning af cyberangreb mod krypto-valutaejere og andre virksomheder, der anvender Blockchain-teknologi.

Det kan man læse i en rapport, med navnet Blockchain Threat Report, fra sikkerhedsfirmaet McAfee.

En af begrundelserne for at it-kriminelle har fået massiv fokus på området, er ifølge McAfee, at krypto-valutaer er steget eksplosivt i de seneste år. Der er opstået en ny guldfeber.

Dansk

Status over netsvindel: To procent af danskerne har oplevet kortmisbrug

Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) har fået svar fra 1198 danskere på et spørgsmål om, de har oplevet svindel i forbindelse med handel på nettet.

To procent svarer, at de har fået misbrugt deres kortoplysninger, mens fem procent svarer, at de ikke har modtaget den bestilte vare.

FDIH peger på, at de største problemer med svindel er i forbindelse med kinesiske butikker. Selv om det kun er tre procent af danskerne, der køber ind i Kina, så er kinesiske virksomheder indblandet i hver femte svindelsag.

Dansk
Keywords: 

Norske ip-adresser ligger højt på listen, når det handler om it-angreb rettet mod Europa

Det kommer næppe som den store overraskelse, at de fleste it-angreb stammer fra store lande som Kina og USA.

Men, at vores norske naboer kommer ind på en fjerdeplads over it-angreb mod EMEA (Europa, Mellemøsten og Afrika), havde de færreste nok forventet.

Tallene stammer fra NTT Securitys 2018 Global Threat Intelligence Report, der har analyseret 150 millioner it-angreb fra hele kloden. Angrebene fra de norske ip-adresser er dog kun rettet mod EMEA.

Dansk

Europol lukker DDoS-markedsplads

For 15 euro om måneden kunne kriminelle abonnere på Webstresser.org. Det var en tjeneste, der udførte DDoS-angreb (Distributed Denial of Service) på bestilling.

Hollandsk politi arresterede administratorerne af Webstresser.org den 24. april. Det skete som led i en international politiaktion med deltagelse fra et dusin lande.

Tjenesten havde over 136.000 registrerede brugere. Den menes at være verdens største tjeneste med DDoS på bestilling.

Dansk

Angribere udnytter kritisk hul i Drupal

Som varslet lukkede udviklerne af CMS'et Drupal et kritisk sikkerhedshul i går. Efter få timer observerede de de første angreb, der udnyttede sårbarheden.

Sårbarheden har en risikovurdering på 20 ud af 25 på Drupals egen skala. Den betegnes som meget kritisk, idet den kan give en angriber fuld kontrol over et websted, der kører på en sårbar Drupal-platform.

Fejlen er rettet i version 7.59 og 8.5.3. Brugere af 8.4.x skal opdatere til 8.4.8 og derefter gå videre til 8.5.3.

Dansk

Svindel med like-klik vokser

Like-jacking udgjorde 29 procent af svindelforsøgene inden for sociale medier i marts. Det fremgår af statistikker fra sikkerhedsfirmaet Symantec.

Det er næsten en fordobling af andelen i forhold til februar måned.

Ved like-jacking omdirigerer svindlerne et klik på en side, så det ser ud som om, det er et klik på "synes godt om".

Svindel baseret på manuel deling af links er fortsat den mest udbredte type. I marts var det næsten 60 procent.

Falske tilbud på billige varer udgjorde godt 10 procent.

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - it-kriminalitet