hacktivisme

Belgien påstår at kinesiske hackere står bag angreb på forsvarsministeriet

Belgien vurderer, at disse ondsindede cyberaktiviteter er blevet udført af Chinese Advanced Persistent Threats (APT). De cyberspionagegrupper, der er nævnt i den belgiske regeringserklæring, er APT27, APT30, APT31 og en fjerde trusselgruppe, der spores under flere navne, herunder Gallium, Softcell og UNSC 2814.

Talsmanden for den kinesiske ambassade i Belgien afviser beskyldningerne og pegede på mangel på beviser, der kan undersøtte den belgiske regerings påstande.

Dansk

Massivt cyberangreb har ramt Albanien

Albanien blev ramt af et massivt cyberangreb i weekenden. Et synkront angreb fra udlandet ramte serverne hos National Agency for Information Society (AKSHI) som håndterer mange offentlige tjenester.

Alle offentlige digitale systemer blev lukket ned som følge af angrebet, der var synkroniseret og styret fra udenlandet. Albanien har aldrig prøvet noget lignende før, så for ikke at udsætte alle offentlige serviceydelser for risikoen for kompromittering, belsuttede regeringen at lukke ned for alle digitale offentlige tjenester.

Dansk

Russiske hacktivister blokerer norske regeringswebsteder med DDoS-angreb

Norges Nationale Sikkerhedsmyndighed (NSM) infomerede torsdag om, at nogle af landets vigtigste hjemmesider og onlinetjenester var gjort utilgængelige på grund af et DDoS angreb. Hændelsen er godt i tråd med vores egen Center For CyberSikkerhed (CFCS), som har hævet trusselsniveauet for hacktivisme fra LAV til MIDDEL. DDoS-angreb er en særlig type cyberangreb, der får internetservere til at blive overbelastet af mange anmodninger om services og halvt udformede forbindelsesanmodninger, hvilket gør websteder og tjenester utilgængelige for legitime besøgende og brugere.

Dansk
Abonnér på RSS - hacktivisme