Russiske hacktivister blokerer norske regeringswebsteder med DDoS-angreb

Norges Nationale Sikkerhedsmyndighed (NSM) informerede torsdag om, at nogle af landets vigtigste hjemmesider og onlinetjenester var gjort utilgængelige på grund af et DDoS angreb.

Norges Nationale Sikkerhedsmyndighed (NSM) infomerede torsdag om, at nogle af landets vigtigste hjemmesider og onlinetjenester var gjort utilgængelige på grund af et DDoS angreb. Hændelsen er godt i tråd med vores egen Center For CyberSikkerhed (CFCS), som har hævet trusselsniveauet for hacktivisme fra LAV til MIDDEL. DDoS-angreb er en særlig type cyberangreb, der får internetservere til at blive overbelastet af mange anmodninger om services og halvt udformede forbindelsesanmodninger, hvilket gør websteder og tjenester utilgængelige for legitime besøgende og brugere.

Senest har vi set denne form for angreb udført  mod den litauiske regering og nationale transporttjenester. Tidligere rettede russiske eller pro-russuíske hacktivister lignende angreb mod Italien og Rumænien, fordi de angiveligt støttede Ukraine i den igangværende krig mellem Rusland og Ukraine.

CFCS har udarbejdet vejledninger til beskyttelse mod DDoS-angreb, som kan hentes her: https://www.cfcs.dk/da/forebyggelse/vejledninger/ddos-angreb/.

Links:

https://nsm.no/aktuelt/malrettede-tjenestenektangrep-mot-norske-nettsteder