Yahoo

Mange mailprogrammer tillader forfalsket afsender

Sikkerhedsforsker Sabri Haddouche har opdaget en sårbarhed, han kalder Mailsploit. Angribere kan udnytte sårbarheden til at sende mails med forfalsket afsenderadresse – også selvom man bruger DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance).

Sårbarheden ligger i mailprogrammernes behandling af RFC-1342. Det er en standard for, hvordan man angiver afsendernavne med andre tegnsæt end ASCII.

Dansk

Data om alle Yahoo-brugere i 2013 kan være hacket

Internetfirmaet Yahoo har tidligere oplyst, at hackere fik fat i data om over en milliard brugere ved et angreb i august 2013. Firmaet har nu revideret sin vurdering til, at hackerne sandsynligvis fik fat i data om alle de godt tre milliarder brugere, Yahoo havde på det tidspunkt.

Hackerne fik adgang til brugernes navne, e-mailadresser, telefonnumre, fødselsdatoer og passwords beskyttet med en hash-funktion.

Da Yahoo offentliggjorde angrebet sidste år, tvang det alle brugere til at skifte password, hvis de ikke havde gjort det siden 2013.

Dansk

Hacker stjal data om en milliard brugerkonti fra Yahoo

Hackerangrebet foregik i august 2013. Hackeren fik fat i navne, mailadresser, telefonnumre, fødselsdatoer, sikkerhedsspørgsmål med tilhørende svar, samt passwords beskyttet med hash-algoritmen MD5.

Yahoo formoder, at en statslig hackertjeneste er involveret.

MD5-algoritmen regnes ikke længere for sikker. Sikkerhedsekspert Jeffrey Goldberg fra AgileBits siger dog til The Register, at sikkerheden ved en hash-funktion i højere grad afhænger af, om der er brugt salt. Yahoo har ikke oplyst, om passwords var beskyttet med salt.

Dansk
Abonnér på RSS - Yahoo