hacking

Stofa lukker selvbetjeningsløsning efter hackerangreb

Stofa, der udbyder telefoni og bredbånd, har lukket ned for en kundetjeneste. Det drejer sig om ”Mine Sider”, som er en selvbetjeningsløsning for virksomhedens kunder.

Fredag aften er der i følge udbyderens kommunikationschef blevet konstateret et angreb, der har givet uvedkommende adgang til lige knap 2.000 kunders konti. Der er blandt andet kontaktoplysninger, som eksempelvis mail-adresse, tilknyttet profilen.  

Endvidere oplyser firmaet til Version2, at den uønskede adgang sandsynligvis skyldes, at der har været anvendt usikre adgangskoder.

Dansk

Udskiftning af 14.000 betalingskort efter datalæk i flyselskab kan være nødvendig

I sidste uge kunne DKCERT berette om, at Flyselskabet British Airways har mistet person- og kreditkortoplysninger fra 380.000 kunder i forbindelse med et angreb mod selskabets it-systemer.

Konsekvensen af disse datatab betyder, at Nets nu vurderer, at der skal udskiftes 14.000 betalingskort, det oplyser dr.dk.

På Nets Twitter-konto skriver virksomheden:

”Nets undersøger i øjeblikket i hvilket omfang danskere er berørt af hackerangrebet mod British Airways. Vi anbefaler, at danskere, der er blevet kontaktet direkte af selskabet, får deres kort udskiftet.”

Dansk

KraftCERT i Norge: Energisektoren er under pres fra kriminelle

Faren ved digitale angreb eller sabotage mod den kritiske infrastruktur, som eksempelvis energiforsyningen, er en kilde til konstant bekymring.

Sådan lyder det fra flere eksperter, der har udtalt sig til det norske medie Digi.no.

Den norske KraftCERT, der har eksisteret siden 2015 og holde øje med Energiforsyningen i landet, siger, at der er kontinuerlig rekognoscering og flere konkrete forsøg på indtrængen i de norske energiforsynings-systemer.

Dansk

Europol-samarbejde opløser nu hacker-gruppen Rex Mundi

Europol har i samarbejde med det franske, britiske og thailandske politi arresteret otte personer, der er mistænkt for at være involveret i den berygtede hacker-gruppe Rex Mundi.

Arrestationerne har fundet løbende sted gennem det seneste år, og Europol oplyser nu, at de i samarbejde med thailandske myndigheder, har anholdt den ottende og sidste mistænkte i Thailand.

Dansk
Keywords: 

Kunstig intelligens har stor betydning på it-sikkerhedsområdet: Kan hjælpe både angribere og forsvarere - men skal anvendes rigtigt

Henrik Larsen, chef for DKCERT
Henrik Larsen, der er chef for DKCERT, skriver hver måned på Computerworld Online om aktuelle it-sikkerhedsspørgsmål. Kommentarerne bringes her, efterhånden som de udkommer.

Ansigtsgenkendelse. Selvkørende biler. Diagnosticering af patienters sygdomme.

Dansk

USA og Storbritannien advarer om russiske hackerangreb

USA's Department of Homeland Security, forbundspolitiet FBI og Storbritanniens National Cyber Security Centre har udsendt en fælles advarsel om angreb på netværksinfrastruktur.

Angrebene er foregået over hele verden. De er rettet mod udstyr såsom routere, switche, firewalls og IDS'er (Intrusion Detection System).

Målene for angrebene er offentlige myndigheder, private virksomheder og leverandører af kritisk infrastruktur. Endvidere er internetudbydere, der betjener de potentielle ofre, også blevet ramt.

Dansk

Angreb udnytter sårbarheder i WebLogic

Servere på forskningsnettet er ramt af angreb, der ser ud til at udnytte sårbarheder i WebLogic. De pågældende servere anvender ikke de senest opdaterede versioner af WebLogic.

WebLogic version 10.3.6.0 har været ramt af angreb.

Anbefaling

Opdater til en rettet version af Oracle WebLogic.

Links

Dansk

USA idømmer russisk hacker 27 års fængsel

Den 32-årige russer Roman Valeryevich Seleznev, der også er kendt under dæknavnet "Track2", blev den 21. april idømt 27 års fængsel. Han blev sidste år fundet skyldig i 38 tiltalepunkter, hvor han har svindlet 3.700 pengeinstitutter i USA. Han fik mindst 169 millioner dollars ud af sin svindel.

Han hackede sig ind i kasseapparater og installerede skadelig software i dem. Programmet opsamlede numre på betalingskort, som han solgte videre på det sorte marked.

Dansk

Hacker udskriver på åbne printere

Flere brugere på Twitter bringer billeder af udskrifterne. De indeholder en besked om, at printeren er hacket, sammen med billeder dannet af bogstaver og tal (ASCII art).

Ifølge The Register har hackeren søgt efter printere med åbne tjenester for RAW, Internet Printing Protocol og Line Printer Remote services. De anvender portene 9100, 631 og 515.

En søgning efter IP-adresser med port 9100 åben finder godt 143.000 enheder.

Anbefaling

Bloker for adgang til printere i firewallen.

Dansk
Abonnér på RSS - hacking