spam

Stor stigning i antallet af spam-opkald

Telefonen bliver i højere og højere grad anvendt til svindelnumre.

Det svenske selskab, Truecaller, har netop opgjort, at der er sket en markant stigning i spam-telefonopkald.

Virksomheden har i perioden januar til oktober 2019 registreret 26 milliarder spam-opkald. I samme periode sidste år var antallet på 17,7 milliarder. Desuden beretter Truecaller om 8,6 milliarder sms-beskeder, der falder i kategorien scam/spam.

Danmark er ikke med på top-20 listen, hvor lande som Brasilien, Peru og Indonesien topper.

Anbefaling:

Dansk
Keywords: 

Ny bølge af sexafpresningsbeskeder i omløb

Den 17. juli advarede DKCERT om en bølge af sexafpresningsbeskeder, de såkaldte sextortion-udsendelser, efter, at en række borgere havde henvendt sig til os i forbindelse med angrebene.

Efter en pause dukker en ny omgang mails nu op til overfladen.

Nordsjællands politi advarer på både Facebook og Twitter om, at en ny bølge bevæger sig ind over landet.

På Facebook skriver politiet således ”Svindelmails om porno-kiggeri florerer igen”.

Dansk
Keywords: 

Vær opmærksom på en bølge af sexafpresningsbeskeder

I DKCERT har vi modtaget flere e-mails fra bekymrede borgere, der er blevet afpresset via en metode, som kaldes sextortion og er en særlig form for sexafpresning.

Fælles for de henvendelse, som vi har modtaget er, at ofret har fået en mail, der påstår, at afsenderen har intime billeder eller videoer af modtageren i kompromitterende situationer af sexuel karakter.

Billeder eller videoer er ifølge den kriminelle optaget med kameraet på ofrets egen computer.

Dansk

Twitter lukker en million konti om dagen

Det sociale medie Twitter renser i øjeblikket godt og grundigt ud i mediets brugerkonti.

Det skyldes, at internationale myndigheder har rettet søgelyset mod de sociale medier med en kritik om, at der bliver gjort for lidt, når det handler om profiler, som udsender spam og usandheder.

Derfor har firmaet nu lukket ned for 70 millioner profiler, der er blevet benyttet til eksempelvis spam-udsendelser. Lukningen er foregået gennem maj og juni.

Dansk

Display Widgets-plugin viser uønskede reklamer på WordPress-websteder

Pluginnen Display Widgets til WordPress er blevet hentet over 200.000 gange. Udvikleren solgte den i juni til en ny ejer, som udsendte version 2.6.0 af den.

En konsulent opdagede, at den nye version hentede programkode fra en ekstern server. Det førte til, at pluginnen blev fjernet fra WordPress' samling af plugins.

Den nye ejer lagde imidlertid en ny version op, 2.6.1. Den gav bagmanden mulighed for at lægge indhold ind på alle websider, der havde installeret pluginnen. Han udnyttede bagdøren til at vise reklamer.

Dansk

Spam-program opbevarer 711 millioner mailadresser

Sikkerhedsforskeren, der kalder sig Benkow, fik adgang til en server, som afsendere af spam bruger. På serveren opbevarer de adresser, som de forsøger at sende spam til.

Ud af de 711 millioner adresser var godt 80 millioner også udstyret med et password. Det er sandsynligvis beregnet til at logge ind på SMTP-servere for at sende spam.

Sikkerhedsforsker Troy Hunt har lagt dataene ind i sin tjeneste Haveibeenpwned. 27 procent af adresserne lå i forvejen i tjenesten.

Dansk

Spam-firma lækker data om 1,34 milliarder e-mailadresser

Sikkerhedsforsker Chris Vickery fra MacKeeper opdagede dataene. De var offentligt tilgængelige på grund af en fejl i River City Medias opsætning af backup via Rsync-programmet.

Han fandt data om 1,34 milliarder personer: Deres mailadresser og i nogle tilfælde også fulde navn, postadresse og IP-adresse. River City Media og tilknyttede firmaer sender spam til adresserne.

Desuden var der en række chatlogs, scriptfiler, notater og regnskabsdata.

Antispamfirmaet Spamhaus blokerer nu for spam sendt via de IP-adresser, der optræder i datamaterialet.

Dansk

Spam satte rekord i oktober

54,1 procent af alle e-mails sendt i oktober var spam. Det er årets hidtil højeste andel.

Tallet fremgår af statistikker fra sikkerhedsfirmaet Symantec. Virksomheden forklarer en del af væksten med spam relateret til det amerikanske præsidentvalg. Over en måned blokerede Symantec således for næsten otte millioner spam-mails, der havde forbindelse til valget.

Nogle af spam-beskederne handlede direkte om valget. Andre brugte bare navne på kandidaterne til at vække modtagerens interesse.

Dansk
Keywords: 

Sider

Abonnér på RSS - spam