Ny rapport: Angreb mod krypto-valutaer er det nye sort blandt it-kriminelle

Krypto-valutaernes himmelflugt har medført, at it-kriminelle øjner nye græsgange. Den gode nyhed er, at opmærksomheden på ransomware falder.

Der er sket en massiv stigning af cyberangreb mod krypto-valutaejere og andre virksomheder, der anvender Blockchain-teknologi.

Det kan man læse i en rapport, med navnet Blockchain Threat Report, fra sikkerhedsfirmaet McAfee.

En af begrundelserne for at it-kriminelle har fået massiv fokus på området, er ifølge McAfee, at krypto-valutaer er steget eksplosivt i de seneste år. Der er opstået en ny guldfeber.

Firmaet fortæller også, at selv om der er tale om et nyere interesseområde for kriminelle, så er mange af de angrebsmetoder, som anvendes, ikke forskellige fra dem, der har været benyttet gennem rigtig mange år.

De tre store angrebsteknikker er således phishing, malware og implementering af sårbarheder.

Gamle metoder virker stadig

Phishing er stadige den langt mest anvendte metode på grund af, at den ifølge McAfee har den største succesrate.

Sikkerhedsformaet noterer også, at malware-udviklerne nu skifter fokus fra ransomware til krypto-valuta.

Ransomware-angreb faldt 32 procent fra fjerde kvartal 2017 til første kvartal 2018, mens ’coin mining’ steg med 1.189 procent. Krypto-mining malware steg med 600 procent i årets første kvartal, vurderer McAfee.

Procentsatser fortæller naturligvis aldrig hele sandheden, men der er ingen tvivl om, at krypto-valuta og Blockchain-teknologi har stigende interesse blandt it-kriminelle.

 

Anbefaling:

Brug stærke password på krypto-valuta-tjenesterne. Vær kritisk over for mails, hvor du ikke kender afsenderen og klikke ikke på suspekte links. Opdater altid dine systemer med de nyeste software-rettelser fra producenterne.

Links: