Kun fire ud af ti danskere tager backup af computeren

Alt for få danskere husker at tage en backup af både pc og telefon. Cloud-tjenesterne er meget populære hos dem, der gemmer data.

Backup er en solid sikkerhedsforanstaltning, der blandt andet kan være guld værd i forbindelse med nedbrud eller ransomware-angreb, men danskerne er desværre ikke gode til at huske den effektive datalagring.

DKCERT har i flere år gennemført en statistisk undersøgelse af danskernes informationssikkerhed. Rapporten bygger på en undersøgelse, som Danmarks Statistik foretog for Digitaliseringsstyrelsen og DKCERT i foråret 2018.

Den samlede rapport er offentliggjort, og den afdækker, hvilke sikkerhedshændelser borgere og ansatte i det offentlige bliver udsat for, belyser deres viden om informationssikkerhed og deres evne til at beskytte sig mod udbredte trusler.

Herunder også borgernes backup-rutiner, der desværre efterlader plads til forbedring.

Blot 41 procent af danskerne fortæller, at de jævnligt foretager en sikkerhedskopi af data på deres computer. Seks ud af ti brugere har således ikke en tidssvarende backup af deres data.

Af de borgere, der tager sikkerhedskopi af pc’en, anvender 66 procent cloud-løsninger på nettet og desuden anvender 68 procent også eksterne enheder til backup. Fire procent brænder data på cd eller dvd, der altså er ved at forsvinde som backup-løsning. Tallene giver sammenlagt mere end 100 procent, fordi nogle brugere kombinerer flere backup-metoder.

 

Kilde: Danskernes informationssikkerhed 2018.

Mobilerne mangles også backup

Når det handler om backup på mobil eller tablet-computer, er tallene næsten identiske. 58 procent tager således ikke en kopi af indholdet på telefon eller tablet-computer.

Her er cloud-løsningerne endnu mere populære som lagerplads i den gruppe, der tager backup. 82 procent anvender nemlig skyen, mens 38 tager en kopi til computeren. Igen har flere svar været muligt.

Anbefaling:

Tag jævnligt sikkerhedskopi af dine data på både mobile enheder og computer og opbevar flere kopier, helst forskellige steder.

Links: