Your brain is the first line of defence part 1

Følg med i lederen af sikkerhedsteamet på det fiktive universitet Guilder Universitys forsøg på at hitte rede i de mange usædvanlige henvendelser, som kollegerne er begyndt at modtage.

90 pct. af alle databrud involverer social engineering. Hvorfor?

Fordi det er nemmere at narre et menneske end at hacke et godt designet system. Sådan har det lydt længe og gør det stadig. Og det er også indgangsreplikken til GÉANTs input til den europæiske cybersikkerhedsmåned, som er skudt i gang her den 1. oktober. GÉANT er den europæiske samarbejdsorganisation for e-infrastruktur og tjenester til forskning og uddannelse og deltager i sikkerhedsmåneden med læringsvideoer, bannere og webinarer, fordi organisationen naturligvis har en klar interesse i at deltage beskyttelsen af infrastrukturen og styrke indsigten blandt de folk, der arbejder med infrastruktur, forskning og uddannelse.

En af aktiviteterne er en video i fire afsnit med Jakes Doubts forsøg på at hitte rede i alle de mærkelige beskeder hans kolleger på universitetet får. Hver afsnit er på ca. 90 sekunder og dermed i et tilgængeligt format, hvor pointerne er skåret skarpt ud.

Jake Doubt er leder af sikkerhedsteamet på det fiktive universitet Guilder University. Jake Doubt har naturligvis ikke fået sit navn helt tilfældigt. For GÉANT gerne vil have, at vi tvivler lidt mere på de beskeder, mails og opkald vi får i løbet af vores arbejdsdag. Og det er også det, videoerne handler om. At undersøge, hvordan vi bliver lidt mere skeptiske - og tvivlende.

Du kan se første afsnit af serien i linket nederst her. Øvrigt kampagnemateriale og links til webinarer mv. kan findes på https://connect.geant.org/csm24.

Links:

https://www.youtube.com/watch?v=rm9yPwMM9E4