Leder af sikkerhedsteamet på Guilder University kan ånde lettet op. Mysteriet med de mange uvederhæftige forsøg på at komme ind på universitet er opklaret. Det viste sig at være et avanceret forsøg på såvel cyberkriminalitet som -spionage, hvor flere men gammelkendte værktøjer fra værktøjskassen blev taget i brug. Og at dømme efter de mange kanaler var Guilder University næppe et offer for tilfældigheder.
Datinghenvendelsen fra Lira var et forsøg på at lokke data ud af den ensomme Dave Lonely. "Hun" forsøgte at ramme en sårbar sjæl
Vi er nået til sidste afsnit i GÈANTs videoføljeton om Jake Doubt og hans kolleger på Guilder University.
Denne gang møder vi en studerende, Sarah Cleverclogs, som ender med at blive lidt af en helt. Endnu engang har teamet bag videoføljetonen været kreative i deres navngivning persongalleriet. Cleverclogs betyder nemlig ifølge Cambridge Dictionary "someone who is very clever, usually in a way that is slightly annoying ". Altså en bedrevidende type, som utvivlsomt er intelligent, men også rimeligt irriterende.
GÈANTs videoføljeton i anledning af sikkerhedsmåneden er nu nået til episode 3. Vi møder en ny kollega på universitetet, Dr. John Smart, der forsker i et område, som der er store politiske og økonomiske interesser i: Udødelighed(!).
Vi er nået til anden del af føljetonen om de henvendelser, som ansatte på Guilder University har fået over den seneste periode.
Denne gang er det it-administratoren Dave Lonely, der på en datingapp har chattet med Lila i et stykke tid. Lila trykker på de rigtige knapper ift. at få Dave, der - som navnet antyder - sandsynligvis føler sig ensom, lokket i en fælde og dermed blive et offer for "love scam".
De digitale trusler er mange og vedvarende, og derfor sætter Digitaliseringsstyrelsen og Center for Cybersikkerhed sammen fokus på at udbrede kendskabet til Cyberhotline for digital sikkerhed, så flere borgere og virksomheder kan benytte sig af tilbuddet om telefonisk vejledning. Sådan lyder det fra de to myndigheder, der har ansvaret for at øge informationssikkerheden hos borgere, virksomheder og myndigheder. Det sker i kampagnemateriale, som udsendes i dag den 30.10, og som samtidig udgøre afslutningen på cybersikkerhedsmåneden.
Fjerde afsnit af pensionisten Philomena Smiths videoblog 'Cyberkriminalitet for newbies' handler om, hvordan en rapportering om en hændelse fra den nyansatte forsker på det fiktive universitet Harfordbridge University i GÉANTs videoserie forhindrede et cyberangreb i at brede sig.
Tredje afsnit af pensionisten Philomena Smiths videoblog 'Cyberkriminalitet for newbies' handler om, hvordan hun med henvisning til travlhed får forskeren John Wright til at klikke på et link i en mail og derved inficerer Harfordbridge Universitys computer med ransomware.
Har du nogensinde spekuleret på, hvordan hackere rent faktisk iværksætter angreb hos deres ofre? Selv om de fleste nok har hørt om phishing, smishing og vishing, og at det er gamle taktikker, så er de stadig virksomme og så effektive, at det stadig er det foretrukne angrebsvåben fra angribere. Det handler andet afsnit i GÈANT-pensionisten Philomena Smiths videoblog 'Cyberkriminalitet for newbies'.
De fleste inden for uddannelses- og forskningssektoren arbejder med informationer, der har en værdi for udenlandske aktører. Ikke nødvendigvis fordi informationerne har en høj forskningsmæssig og evt. høj kommerciel værdi for fx cyberspionageaktører, men fordi de repræsenterer data som kan anvendes til videresalg eller andre former for forædling til senere anvendelse, fx phishing eller spearphishingaktiviteter.