Muligheden for at sende forslag til oplæg til den kommende FIRST-konference er nu åbnet. Det skete i fredags, da formanden for programkomiteen, DKCERTs tidligere chef Henrik Larsen, på LinkedIn annoncerede, at "Call for speakers" nu er åbnet, og derigennem opfordrede han på vegne af programkomiteen folk inden for miljøet om at tilkendegive, at de ønsker at blive taler på konferencen. Henrik Larsen opfordrer særligt danske og skandinaviske oplægsholdere til at melde sig på banen, så de kan være med til at sætte et fingeraftryk på konferencen.
Ministeren for samfundssikkerhed og beredskab, Torsten Schack Pedersen, har nu meldt dato ud for ikrafttrædelse af NIS2-loven. Forventningen er, at den træder i kraft den 1. juli 2025.
Sådan fremgår det af en pressemeddelelse på ministeriets hjemmeside, der blev offentliggjort den 14. oktober.
Så er NIS2-lovforslaget kommet i høring. Det blev annonceret fredag i sidste uge.
På det overordnede plan er det værd at bemærke, at ikrafttrædelsesdatoen for loven er sat til den 1. marts 2025, altså senere end den først annoncerede forsinkelse den 1. januar.
Et nyt cybersikkerhedsråd for perioden 2024-2027 er udpeget, og dermed er der også udnævnt nye medlemmer. Selv om DKCERT som institution har været med siden etableringen af rådet i 2019, er der en ny mand på posten, nemlig DKCERTs chef Jacob Steen-Madsen, der kommer til at være sektorens repræsentant.
Jacob-Steen Madsen siger i forbindelse med DKCERTs genudpegning til rådet.
Regeringen har udpeget en nyt cybersikkerhedsråd for perioden 2024-2027. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Center for Cybersikkerhed og Digitaliseringsstyrelsen.
Det nye råd har fået en delvist ny sammensætning af medlemmer og har fået udvidet sit mandat, efter at mandatperioden for det forrige råd udløb med udgangen af 2023.
Center for Cybersikkerhed har i dag hævet trusselsniveauet for destruktive cyberangreb fra LAV til MIDDEL og tilføjer i den forbindelse, at det ”..er muligt, at organisationer i Danmark vil blive udsat for destruktive cyberangreb.”
Der er tale om trusselsniveauet for destruktive cyberangreb for Danmark ”generelt”, hvor CFCS vurderer, at mange typer af organisationer i samfundsvigtige sektorer vil kunne blive udvalgt som mål for eventuelle destruktive cyberangreb.
DKCERT har i dag udsendt årets trendrapport. Det sker med konflikter i verden som bagtæppe, der i høj grad påvirker trusselsbilledet for uddannelses- og forskningssektoren.
Det bliver Jacob-Steen Madsen, der overtager jobbet som chef for DKCERT. Det sker fra 1. juni.
Det skriver DEIC på sin hjemmeside.
Jacob-Steen Madsen kommer fra en stilling som CIO på SDU og har et usædvanligt bredt kendskab til uddannelses- og forskningssektoren, da han tidligere også har haft tilsvarende stillinger i UC Syd og UC Nordjylland. Jacob er også kendt fra at have været en af kræfterne bag opstarten af WAYF.