defacement

Rekord-få defacement-angreb i marts

Statistikwebstedet Zone-H registrerede 49 defacement-angreb i marts 2018. Dermed blev marts måneden med færrest defacements siden 2009.

Ved et defacement-angreb overtager en hacker et websted og placerer sit eget indhold på det.

22 af angrebene var led i masseangreb, hvor flere domæner på samme IP-adresse blev overtaget samtidig. 10 af dem blev overtaget den 19. marts i et angreb på et enkelt webhotel.

Anbefaling

Tjek sikkerheden, når I vælger webhotel.

Dansk

Få defacements i februar

De seneste måneder har der kun været få eksempler på defacement-angreb mod danske domæner. Tendensen fortsatte i februar, hvor 94 dk-domæner blev overtaget.

Ved et defacement-angreb placerer en hacker sine egne sider på offerets websted.

69 af angrebene var masseangreb, hvor flere websteder på samme IP-adresse blev overtaget på én gang. Det største fandt sted den 3.-4. februar. Her blev 27 domæner på samme webhotel overtaget.

Oplysningerne stammer fra statistikwebstedet Zone-H.

Dansk

Kun få defacement-angreb i januar

Antallet af defacement-angreb på danske websteder i januar var på samme niveau som i december: 119 domæner blev overtaget.

Ved et defacement-angreb placerer en hacker sit eget indhold på offerets websted. Ofte er der tale om masseangreb, hvor flere websteder på samme IP-adresse overtages på en gang. Det skyldes ofte mangelfuld sikkerhed hos det webhotel, siderne ligger hos.

69 af domænerne fra januar blev ramt i masseangreb. Det største fandt sted den 18. januar, hvor 41 websteder blev overtaget i samme angreb.

Tallene stammer fra statistikwebstedet Zone-H.

Dansk

Danske domæner bliver udsat for færre defacement-angreb

Antallet af defacement-angreb rettet mod danske domæner faldt både i december og i 2017 som helhed. Det viser tal fra statistikwebstedet Zone-H.

I december var der 120 defacement-angreb på dk-domæner. Det er angreb, hvor en hacker placerer sine egne sider på offerets webserver.

I 2017 var der i alt 2.626 defacements på danske domæner. Det er et fald på 27 procent i forhold til 2016.

Masseangreb udgjorde 64 procent af alle angreb i 2017. Det er angreb, hvor flere websteder på den samme IP-adresse overtages på én gang.

Dansk

Færre defacements i november

Kun 158 danske domæner blev overtaget ved defacement-angreb i november. Det er et fald på 23 procent i forhold til oktober.

Ved defacements placerer en hacker sit eget indhold på offerets websted. 66 procent af angrebene i november var masseangreb, hvor flere domæner på samme IP-adresse overtages i et hug.

Det største angreb fandt sted den 8.-9. november. Her blev 84 domæner på samme webhotel overtaget.

Tallene stammer fra statistikwebstedet Zone-H.

Dansk

Defacement-angreb halveret i oktober

205 danske domæner blev ramt af defacement-angreb i oktober. Det er en halvering i forhold til september måned.

Ved et defacement-angreb placerer en hacker sine egne sider på offerets websted.

74 procent af angrebene i oktober var masseangreb, hvor flere domæner på den samme IP-adresse bliver overtaget i et hug.

Det største angreb fandt sted den 7. oktober, hvor 75 domæner på samme IP-adresse blev ramt.

Tallene stammer fra statistikwebstedet Zone-H.

Anbefaling

Se på sikkerheden, når du vælger webhotel.

Dansk

Stor stigning i defacement-angreb i september

Graf over defacements409 danske websteder blev udsat for defacement-angreb i september. Det vil sige, at hackere lagde deres egen information ind på websiderne.

Der var 74 procent flere defacement-angreb i september end i august. Vi skal tilbage til februar for at finde en måned med flere angreb i år.

Hovedparten af angrebene fandt sted den 25. september, da en enkelt angriber overtog 202 domæner. De befandt sig alle på det samme webhotel.

Dansk

Defacement-angreb ramte pizzarestauranter

Graf over defacement-angreb på danske domænerEn stor del af stigningen skyldes et enkelt masseangreb på pizzarestauranter og andre spisesteder.

Hackere overtog i august 235 dk-domæner og placerede deres eget indhold på webstederne.

Det største angreb fandt sted den 7. august, hvor 134 restauranters domæner blev overtaget af en hacker. Alle spisestedernes websteder lå på den samme IP-adresse.

Tallene stammer fra statistikwebstedet Zone-H.

Dansk

Få defacement-angreb i sommerferien

Graf over defacementsI juni registrerede statistikwebstedet Zone-H 213 angreb på danske domæner. I juli var der 176.

Ved et defacement-angreb placerer en hacker sine egne websider på offerets webserver.

Et større angreb fandt sted den 7. og 10. juli, hvor en angriber placerede en kort tekst på 74 websteder. I alle tilfælde lå tekstfilen i mappen "images". Det tyder på, at angriberen har udnyttet den samme sårbarhed på en række forskellige servere.

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - defacement