Forskning

Hvorfor trusselsvurderinger er vigtige

Rusland kan have stået bag cyberspionage mod Universitetet i Tromø (UiT – Norges arktiske Universitet). Det skriver Computerworld på baggrund af en artikel på den norske, statslige tv-station NRKs hjemmeside.

Selve hændelsen fandt sted tilbage i 2020, et hackerangreb, der blev betegnet som ’alvorligt og uafklaret’. At sagen kommer frem nu skyldes, at NRK er kommet i besiddelse af oplysninger, der efter NRKs opfattelse viser, at Rusland stod bag angrebet.

Dansk

CFCS: Truslen fra spionage mod dansk forskning stiger

Truslen mod dansk viden er i stigning. Sådan lyder vurderingen i korte træk fra Center for cybersikkerhed, der fredag i sidste uge sendte en ny trusselsvurdering på gaden. Det er første gang siden 2018, at en trusselsvurdering fra CFCS specifikt behandler dansk forskning og derfor påkalder den sig også ekstra opmærksomhed.   

Dansk

Et nyt dansk forskningsprojekt vil afprøve maskinlæring i kampen mod cyberkriminalitet

Et nyt dansk forskningsprojekt, SecDNS, vil anvende maskinlæring til at forhindre, at brugere udleverer oplysninger til kriminelle eller lander på inficerede websider.

Det er forskere fra DTU og Aalborg Universitet, samt den danske informationssikkerhedsvirksomhed CSIS Security Group, som skal forestå arbejdet med at finde automatiserede løsninger, der kan afskære brugerne fra at tilgå falske eller inficerede websider.

Løsningen skal se på DNS-opslag, og via disse opslag vil systemet kontrollere, om links til websider er skadelige og i så fald blokere websiden.

Dansk
Abonnér på RSS - Forskning