rusland

I fængsel for DDoS for Ukraine

En regional domstol i Rusland har idømt èn it-medarbejder tre års fængsel for at deltage i pro-ukrainske DDoS-angreb mod russiske regeringshjemmesider.

Det skriver The Record.

Medarbejderen - Yevgeny Kotikov - blev ifølge det statsejede nyhedsbureau TASS fundet skyldig i at have sendt målrettede angreb mod forsvarsministeriets informationsressourcer samt præsidentens hjemmeside. Ruslands sikkerhedstjeneste (FSB) har oplyst, at Kotikov havde udført sine angreb til støtte for ’Kiev-regimet’ og, at Ukraine havde organiseret DDoS-angrebene, som Kotikov deltog i.

Dansk
Keywords: 

Microsoft: Status på et års russisk hybrid krigsførelse i Ukraine

Microsoft har afdækket, at Ruslands-relaterede trusselsaktører har angrebet mål i mindst 17 europæiske lande mellem januar og midten af februar 2023 og i alt 74 lande siden starten af invasionen.

Det fremgår af en rapport fra Microsofts Threat Intelligence, som er omtalt i en artikel i Security Affairs. I rapporten med den indholdsbærende titel ‘A year of Russian hybrid warfare in Ukraine - What we have learned about nation state tactics so far and what may be on the horizon’ er analysen centreret omkring tre faser i krigen:

Dansk
Keywords: 

Hjerneflugt gør cyberkriminaliteten mere decentral

Ruslands invasion af Ukraine har skabt en række ændringer i cyberkriminaliteten fra landet. Det skriver Infosecurity Magazine på baggrund af en rapport fra Intelligencefirmaet Recorded Future.

Rapporten, Russia's War Against Ukraine Disrupts the Cybercriminal Ecosystem, er udarbejdet på baggrund af analyser på Dark Web, hvor Recorded Future har kigget nærmere på det meget forskelligt indhold, der findes i miljøet dér.

Dansk

Advarer om DDOS-angreb mod danske universiteter

DKCERT er fra en betroet kilde blevet gjort opmærksom på, at der her til morgen, den 23. februar, kortvarigt var en besked på Anonymous Sudan’s Telegram kanal, om at danske universiteter er under angreb.

Efterfølgende har DKCERT fået besked om, at et enkelt CMS på et dansk universitet har været DDoS’et tidligere i morges.

DKCERT følger situation og giver besked via relevante kanaler til vores samarbejdspartnere.

Dansk

DDoS-angreb slog alle rekorder – i Rusland

Ruslands største internetudbyder Rostelecom siger, at 2022 var et rekordår for DDoS-angreb rettet mod organisationer i landet. Det skriver Bleeping Computer, der dermed bekræfter, at aktivisme ikke kun er et våben som anvendes fra den russiske side af konflikten til at forstyrre kritiske tjenester. Som det fx. sås i begyndelsen af januar, hvor en kriminel gruppering tog ansvar for at avikle overbelastningsangreb mod danske bankers hjemmesider.

Dansk

USA lukker russisk botnet

Amerikanske myndigheder har oplyst, at de har fjernet et botnet drevet af russiske cyberkriminelle.

Det skriver Security Week og en række andre medier på baggrund af en pressemeddelelse fra det amerikanske justitsministerium.

Botnettet havde angiveligt millioner af enheder verden over på samvittigheden og var oprindeligt rettet mod Internet of Things (IoT)-enheder - inklusive industrielle kontrolsystemer, routere, indholdsstreaming-enheder og forskellige smarte enheder - men udvidede senere til også at kompromittere Android-enheder og konventionelle computere.

Dansk

Ruslands cyberaktivitet i Ukraine fortsætter

FBI og CISA har tilføjet adskillige ’stammer’ af wiper-malware til sin advisory om værktøjer, der bruges til at angribe ukrainske organisationer. Tilføjelserne er kommet dagen efter, at Microsoft observerede næsten 40 destruktive cyberangreb rettet mod hundredvis af systemer i Ukraine. Det skriver The Record.

Dansk

CFCS: Krigen ændrer ikke på vurderingen af truslen mod Danmark

Center for cybersikkerhed har den 15. marts udgivet en trusselsvurdering set i lyset af Ruslands invasion af Ukraine.

CFCS skriver i indledningen til vurderingen, at formålet bl.a. er at give en uddybende forklaring på, hvorfor CFCS fastholder trusselsniveauerne for cybertruslen mod Danmark og en forståelse for de faktorer, som kan få betydning for, hvordan truslen udvikler sig.

Dansk

Hvorfor trusselsvurderinger er vigtige

Rusland kan have stået bag cyberspionage mod Universitetet i Tromø (UiT – Norges arktiske Universitet). Det skriver Computerworld på baggrund af en artikel på den norske, statslige tv-station NRKs hjemmeside.

Selve hændelsen fandt sted tilbage i 2020, et hackerangreb, der blev betegnet som ’alvorligt og uafklaret’. At sagen kommer frem nu skyldes, at NRK er kommet i besiddelse af oplysninger, der efter NRKs opfattelse viser, at Rusland stod bag angrebet.

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - rusland