trusselsvurdering

CFCS: Truslen fra spionage mod dansk forskning stiger

Truslen mod dansk viden er i stigning. Sådan lyder vurderingen i korte træk fra Center for cybersikkerhed, der fredag i sidste uge sendte en ny trusselsvurdering på gaden. Det er første gang siden 2018, at en trusselsvurdering fra CFCS specifikt behandler dansk forskning og derfor påkalder den sig også ekstra opmærksomhed.   

Dansk

Ny trusselsvurdering for luftfartssektoren

Center for Cybersikkerhed (CFSC) vurderer, at cyberkriminalitet er den største digitale trussel mod luftfartssektoren.

I løbet af de næste par år kan luftfartssektoren således forvente at blive ramt af forsøg på cyberkriminalitet. Særligt ransomware udgør en trussel mod sektoren, men sektoren kan også forvente forsøg på direktørsvindel og tyveri af kreditkortoplysninger, skriver CFCS i trusselsvurderingen.

Vurderingen analyserer truslerne mod danske lufttrafikstyrings- og luftfartsmyndigheder, lufthavne, flyselskaber og underleverandører til flyproducenter.

Dansk

Her er DKCERTs vurdering af trusselslandskabet for uddannelses- og forskningssektoren

DKCERT har udarbejdet en trusselsvurdering for universitetssektoren, hvor der foretages en vurdering af troværdigheden og alvoren af en potentiel trussel såvel som sandsynligheden for, at truslen bliver en realitet.

”Vi har valgt at opbygge vores trusselsvurderingen efter samme metode som den, der anvendes af Center for Cybersikkerhed (CFCS) i forbindelse med deres trusselsvurderinger for de seks samfundskritiske sektorer,” fortæller Morten Eeg Ejrnæs Nielsen, der har været projektleder på trusselsvurderingen fra DKCERT, da vi møder ham på DeiC Konference 2019.

Dansk

Center for Cybersikkerhed har udgivet sin årlige nationale cybertrusselsvurdering

Center for Cybersikkerhed (CFCS) har netop udgivet en ny trusselsvurdering for Danmark.

Formålet med den årlige, nationale trusselsvurdering er at redegøre for den samlede cybertrussel, der møder danske myndigheder og virksomheder.

Hovedvurderingerne fra Center for Cybersikkerhed er følgende:

Dansk

CFCS udgiver trusselsvurdering for søfartssektoren

Center for cybersikkerhed (CFCS) har udgivet en ny trusselsvurdering, denne gang for søfartssektoren.

Her vurderes det, at de største cybertrusler mod søfartssektoren er cyberspionage og cyberkriminalitet.

Ransomware er ifølge CFCS særlig problematisk, da det i værste fald kan påvirke driften i søfartssektoren. Driften kan eksempelvis blive påvirket, hvis operative systemer om bord på skibe bliver inficerede med ransomware og isoleret fra omverdenen.

Dansk

Center for Cybersikkerhed udgiver trusselsvurdering for energisektoren.

Center for Cybersikkerhed (CFCS) tager med jævne mellemrum sikkerheds-temperaturen på den kritiske infrastruktur i Danmark.

Og der er netop udkommet en trusselsvurdering for energisektoren i landet.

Her kan man blandt andet læse, at Danmarks rolle som foregangsland for omstilling til grøn energi gør, at nogle lande forsøger at indhente informationer, der kan bruges til udvikling af deres energisektor og virksomhed.

Dansk

Center for Cybersikkerhed udgiver trusselsvurdering for finanssektoren

Finanssektoren er et oplagt mål for cyberkriminalitet, det vurderer Center for Cybersikkerhed (CFCS).

Cyberangreb mod finanssektoren kan give store tab for virksomhederne, men kan også have konsekvenser for den samfundsvigtige service, som sektoren yder. Større cyberangreb mod sektoren kan i værste fald føre til tab af tillid og påvirke den finansielle stabilitet i Danmark, lyder det fra CFCS.

Selve trusselsvurderingen er opdelt i fire forskellige områder, og hovedtruslerne fordeler sig således:

Dansk
Abonnér på RSS - trusselsvurdering