cyberangreb

Udnyttelse af Palo Alto firewalls igang

PAN-OS firewalls fra Palo Alto Networks står over for en ny bølge af udnyttelsesforsøg efter offentliggørelsen af en kritisk sårbarhed den 12. april.

Det skriver SC Magazine med henvisning til en opdatering af Palo Alto Networks efterretningsteam Unit 42's trusselsbrief fra i fredags, hvor det aktuelle omfang af udnyttelsesangreb af sårbarheden fremgår.

Dansk

Forescout: Sandworm måske ikke involveret

Researchere fra sikkerhedsfirmaet Forescout har ikke fundet nogen direkte sammenhæng mellem den russiske gruppe Sandworm og sidste års angreb på energiselskaber i Danmark.

Det fremgår af en artikel i Security Week.

Angrebene foregik i maj 2023, hvor 22 danske energiselskaber blev kompromitteret via sårbarheder i Zyxel firewalls, som det fremgik af SektorCERTs rapport fra november sidste år. Heri hed det, at Sandworm var involveret.

Dansk

Cyberangreb på Hochschule Kaiserslautern

Hochschule Kaiserslautern er blevet ramt af et ransomware-angreb. Det blev bekræftet fredag, hvor professionshøjskolens nødhjemmeside annoncerede, at ’hele it-infrastrukturen’ var blevet taget offline, inkl. e-mail-konti og telefonsystemet.

Det skriver The Record med henvisning til institutionens hjemmeside.

Det fremgår, at alle faciliteter og tjenester for institutionens mere end 6.200 studerende, er blevet berørt. 

Dansk

MSI bekræfter cyberangreb

Teknologigiganten Micro-Star International (MSI) har bekræftet, at den har været offer for et cyberangreb, der resulterede i systemafbrydelser og mulig eksponering af firmware images. Det skriver Security Week.

Bekræftelsen kommer i en meddelelse fra MSI, efter at ransomwaregruppen 'Money Message' angiveligt på sin lækageside pralede med at have hacket ind i virksomhedens infrastruktur. Af meddelelsen beskriver MSI hændelsen som ’netværksanomalier’ og oplyser, at der straks er aktiveret relevante forsvarsmekanismer efter at have identificeret indtrængen.

Dansk
Keywords: 

Cyberangreb på professionshøjskole

Professionshøjskolen Absalon i Slagelse har lukket it-systemer ned, efter det i mandags blev klart, at skolen har været udsat for et cyberangreb.

Det skriver Absalon i en nyhed på sin hjemmeside.

Det fremgår, at professionshøjskolens it-afdeling har formået at begrænse angrebets udbredelse, men der er IT-løsninger, der er påvirket i øjeblikket. Mest påvirket lige nu er mailsystemerne, men de forventes at komme op igen i løbet af dagen, oplyser presseansvarlig Klaus Kristensen.  

Absalons IT-afdeling arbejder stadig på at kortlægge omfanget af angrebet.

Dansk

Moralsk musketéred mod cyberangreb

Nordisk Råd betragter fremover et cyberangreb mod hvilket som helst af de nordiske parlamenter som et angreb på alle - og på det nordiske demokrati. Det skriver onlineavisen EUobserver på baggrund af en erklæring, der kom ud fra det seneste møde i Nordisk Råd i sidste uge.

Forslaget om erklæringen, der blev til på baggrund af et initiativ fra konservative medlemmer af Nordisk Råd, blev bakket op af alle partier fra venstre mod højre på rådets årsmøde, der blev holdt i København i sidste uge.

Dansk
Keywords: 
Abonnér på RSS - cyberangreb